Segítség, herpesz!

Kevés idegesítőbb dolog létezik, mint a herpesz. Ha azonban időben észrevesszük és bevetjük a házi csodafegyvereket, gyorsan megszabadulhatunk tőle. Van, aki rendszeresen szenved herpesztől és van, akinek soha nem jön elő. Az biztos, hogy a herpesz nemcsak csúnya, hanem kellemetlen és fájdalmas is. Nézzük, milyen természetes módszerek vannak herpesz ellen.

Manuka méz

A méz évtizedek óta ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, éppen ezért hatásos fegyver a herpesz gyógyításában is. A manukaméz különösen, hiszen nagyon sok metilglioxált tartalmaz, ezáltal pedig természetes antibiotikumként gyógyítja a bakteriális fertőzéseket.Herpeszvírus

Teafaolaj

Ezt a jól ismert olajat az ausztráliai teafából nyerik. A legjobb, ha egy vattadarabra csepegtetünk az olajból, és azzal kenjük be a herpeszünket. Fontos, hogy naponta többször ismételjük meg a gyorsabb hatás érdekében.

Jégkocka

A jégkocka leginkább a herpesz kialakulásánál jelenthet nagy segítséget, megakadályozza a vírus terjedését. Tegyük a jégkockát egy konyharuhába, és hagyjuk a beteg felületen 30 percen keresztül. Naponta többször ismételhetjük ezt a folyamatot, de arra figyeljünk, hogy a konyharuhát minden esetben cseréljük ki újra.

Alkohol

A herpesz elleni küzdelemben a magas százalékú alkohol is hatásos lehet. Egy kis vattapamacsra csöpögtessünk belőle, és ezt tegyük rá a herpeszre. Naponta többször ismételjük meg.

Teafilter

A fekete tea filterében lévő tannin segít a herpesz gyógyításában. Használat előtt dobjuk a filtert forró vízbe, majd ha már langyos, tegyük a beteg felületre és hagyjuk rajta pár percig. A gyorsabb hatás érdekében reggel és este is használjuk.

Aloe vera

Az aloe vera nemcsak égési sérülésekre, hanem bőrbetegségekre – köztük a herpeszre is – kiváló. Ha nem a növény leveléből nyerjük ki a gélt, hanem boltban vesszük, akkor figyeljünk arra, hogy minél nagyobb koncentrációjú terméket válasszunk. Kenjük be vele a herpeszünket és hagyjuk, hogy a bőrünk beigya a balzsamot.

Fogkrém

Fogkrémet a herpeszre? Bizony, bátran kenjük csak rá. Szárít, ezzel segíti a seb gyógyulását. A legjobb, ha nem mentolos pasztát használunk, és egész éjszakára rajta hagyjuk a herpeszen, ne csak pár percig.

(Németből fordította: Sophie)