Herpesz fertőzés a szememen – avagy hogyan lettem homeopata

A történet több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött. Egy reggel arra ébredtem, hogy éles, szúró fájdalmat érzek a bal szememben. Alig bírtam kinyitni, erősen könnyezett és fájt. Nagyon. Akkoriban egy rendelőintézetben dolgoztam, így azonnal meg tudtam mutatni egy szemész kollégának. Herpeszt diagnosztizáltak a corneámon (szaruhártya – a szerk.).

A homoktövis csodái

Internetes tanácsadás keretében az ORGANIC SEA BERRY olajat javasoltam valakinek. Az első kedvező tapasztalat után a család többi tagja is kipróbálta, aztán már szinte minden bajra ezt kezdték el használni. A fejleményekről folyamatosan írásban tájékoztattak, ezekből megosztok néhányat, hátha kedvet kapnak felfedezni a homoktövis titkait.

Írországból jöttem…

Májusban Írországba utaztam, hogy meglátogassam a lányomat, aki éppen állatorvosi gyakorlatát végezte az ország egyik állatklinikáján. Több gyönyörű gyalogtúrát is előre megterveztünk, listánkon szerepelt pl. a fantasztikus Killarney és Connemara Nemzeti Park, valamint a híres Moher-sziklák. Sajnos már a második napon kijött a számon egy herpesz…

A zsálya nemcsak fűszer, hanem gyógyszer is!

A zsálya könnyen felismerhető jellegzetesen bársonyos, puha, szürkészöld leveleiről. Az illata erősen aromás, fűszeres, az íze kesernyés és fanyar. A növény neve – Salvia officinalis – a latin salvare szóból származik, ami gyógyítást jelent. Ez is azt mutatja, hogy már évszázadokkal ezelőtt is mekkora jelentőséget tulajdonítottak ennek a növénynek.

Orvosi alkohol – sokféle célra

Széles körben ismert, hogy az alkohol fertőtlenítő hatású, ami igen hasznos lehet, ha sebek, vágások, rovarcsípések tisztítására kerül sor. A fertőtlenítő hatás azonban sok egyéb felhasználási lehetőséget is kínál, a herpesz kezelésétől, a dezodorálástól a fültisztításig. Cikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat, amelyek talán kevésbé ismertek.

A herpeszvírus krónikus székrekedést okozhat

Meglepő összefüggésre derült fény a székrekedés és a herpeszfertőzés között. Kiderült, hogy a nemi szerveket megtámadó herpeszvírus a gerincvelő idegeibe, majd a vastagbél neuronjaiba jut, és azokat elpusztítja. Ez a károsodás megakadályozza az étel szabad mozgását az emésztőtraktusban, ettől a vastagbél megnagyobbodik, és betegségek alakulhatnak ki.

Barnulás mellett herpeszt is kaphat a szoláriumban

Nem a bőrrák jelenti az egyetlen veszélyt azoknak, akik rajonganak a mesterséges barnulásért, szoláriumozás közben herpeszt is lehet kapni. A nemi herpesz rendkívül fertőző, bőrérintkezés útján átadható betegség, amely leggyakrabban közösüléssel, illetve orális szexszel terjed. Gyógymód egyelőre nincs rá, csak kezelni lehet a gyulladás fellobbanásakor.

Segítség, herpesz!

Kevés idegesítőbb dolog létezik, mint a herpesz. Ha azonban időben észrevesszük és bevetjük a házi csodafegyvereket, gyorsan megszabadulhatunk tőle. Van, aki rendszeresen szenved herpesztől és van, akinek soha nem jön elő. Az biztos, hogy a herpesz nemcsak csúnya, hanem kellemetlen és fájdalmas is. Nézzük, milyen természetes módszerek vannak herpesz ellen.

Herpesz és kokain A szürke ötven árnyalatának könyvtári példányán

Egy friss kutatás során toxikológiai vizsgálatnak vetettek alá könyvtári könyveket, hogy megállapítsák, milyen anyagok és kórokozók tanyáznak rajtuk. Kiderült, hogy a késedelmi díj a legkevesebb, amiért egy könyv kölcsönzésekor aggódhatunk: az összes példányon találtak kokaint, de az erotikus tartalmú regényen, A szürke ötven árnyalatán herpeszvírust is.

Az elsőéves egyetemisták negyede kap el nemi betegséget, felük részegen

A hallgatók 89 százaléka nem szokott óvszert használni alkalmi szexuális kapcsolatnál, 73 százalékuk többnyire alkoholfogyasztás után bocsátkozik kalandba. Az elkapott nemi betegségek háromötöde chlamydia, 18 százaléka pedig herpesz. A dráma szakosok bújnak ágyba a legtöbb partnerrel, átlagosan 28-cal – derül ki egy a napokban közzétett angol kutatásból.