Herpesz fertőzés a szememen – avagy hogyan lettem homeopata

A történet több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött. Egy reggel arra ébredtem, hogy éles, szúró fájdalmat érzek a bal szememben. Alig bírtam kinyitni, erősen könnyezett és fájt. Nagyon. Akkoriban egy rendelőintézetben dolgoztam, így azonnal meg tudtam mutatni egy szemész kollégának. Herpeszt diagnosztizáltak a corneámon (szaruhártya – a szerk.).

Ez egy vírus okozta, kifekélyesedő gyulladás a szem szaruhártyáján, amely sokszor heggel gyógyul, és komoly látásproblémát okozhat.

Múltak a hetek, nem javult

Becsületesen, hozzáértéssel, legjobb tudásuk szerint, bizonyítottan hatékony gyógyszerekkel kezeltek. Múltak a hetek, és én egyre elkeseredettebb voltam, így amikor egy barátom elküldött egy homeopata orvoshoz, nem tiltakoztam. Nem ismertem a módszert, de mindig a gyógyítás egésze vonzott, sosem utasítottam el a természetgyógyászatot.

A homeopata kolléganő egy hét alatt meggyógyította a szemem… „ Nem én gyógyítottalak meg, hanem a homeopátia. „Lásd meg és tanuld meg!” – mondta. Azóta is hálás szeretettel gondolok rá, és szót fogadtam neki. Így indult.

Pár év múlva már homeopataként dolgoztam, és segíthettem szaruhártya-herpeszes betegen is. Ilyen esetekben mindig tanácsos a vírus ellenes immunitás erősítése. Homeopátiával a Vincetoxicum alacsony potenciájával, vagy kombinációs szerrel (Engystol) kezelünk, valamint javasolt a Herpes simplex nosoda adása is. Emellett célszerű B-vitaminokat, E-vitamint és egy aminosav készítményt L–Lysine-t szedni.

A Vincetoxicum (vadpaprika) növényi eredetű homeopátiás szer, jó hatású minden olyan esetben, amikor a tünetek kialakulásáért feltehetően vírusok felelősek. Így pl. influenzánál is. Az Engystol szopogatható homeopátiás tabletta, a Vincetoxicumon kívül Sulfurt is tartalmaz. Az utóbbi igen gyakran használt szer a homeopátiában, ebben a kombinációban a fertőzések gyorsabb leküzdése miatt szerepel. A Herpes simplex nosoda célzottan a herpesz vírus leküzdésében, a visszaesések megelőzésében segít. Speciális gyógyszer, a herpeszes hólyagcsa bennéke a kiindulási anyag.

Szemész és homeopata együtt

Sok további homeopátiás gyógyszer van, ami szóba jöhet, a választás azonban mindig az adott eset sajátosságai alapján történik. A fenti szerek általánosan javasolhatók. Nagyon fontos megérteni, hogy elhagyhatatlan a szemész szakorvosi kezelés! A homeopátiás célzott terápia a szemészeti vizsgálatra épül, és képzett homeopata orvos kezébe való! A legjobb eredményt a közös munka hozza.

Az engem kezelő szemész szakorvos, látva a gyors és átütő sikert, nyitottá vált a homeopátia irányába. Nagyszerű lenne, ha sok orvos kolléga hinne a szemének!

dr. Dénes Ágnes
sebész szakorvos, homeopata
ginkgomedbt@gmail.com
+36 (30) 278-9562
Tanácsadás

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Nem mindegy, mitől ég a szeme!