A cukorbetegek rejtett ellensége, a disznóhús

Tudjuk, hogy a cukorbetegeknek kerülniük kell a cukrot, de legalább ilyen káros a számukra a finomliszt is. Sőt, a legújabb felmérések szerint a disznóhús is, mert ennek a fogyasztása hosszú távon súlyosabb bajokat okozhat, mint a cukor. Itt a probléma egész más: a disznóhús fogyasztása az erek elzáródásához, ezzel felszívódási zavarokhoz vezethet.

Megdöbbentő tényekre hívják fel a figyelmet a legújabb kutatási eredmények. A cukorbetegekkel foglalkozó újabb vizsgálatok szerint a disznóhús fogyasztása legalább olyan káros, mint a cukor, vagy a finomliszt. Nem azért, mert ez is az egekbe emeli, majd padlóra küldi a vércukorszintet – itt egy kicsit másról van szó.

Károsodik az érrendszer

A disznóhús fogyasztása ugyanis erősen hozzájárul az erek elzáródásához, így azok kevésbé tudják felvenni a vérből a szőlőcukrot, tehát az nem tud megfelelő módon felszívódni.

A tesztalanyok vizsgálata alapján megállapították, hogy a disznóhús fogyasztása hosszú távon súlyosabb problémákat okozott, mint a cukor, vagy a finomliszt, és egyéb egészségtelen, cukorbetegek számára nem ajánlott ételek.

Érdekes módon a többi állat húsa nem mutatott ilyen jelentős eltéréseket. Így hát tudhatjuk, hogy a cukorbetegek és inzulin rezisztensek számára előírt, ajánlott diéta nem csak a napi állapot fenntartása, javítása miatt fontos, hanem hosszú távú eredményeinket is befolyásolja, és bizony több összetevő is lehet, amire figyelni kell.

A disznóhús, a zsíros, érelzáró, vérkeringést és emésztést lassító ételek bizonyosan ellenségnek számítanak.