Mit érdemes nassolni éjszaka?

Gyakran előfordul, hogy már a vacsora után, közvetlenül lefekvés előtt hirtelen szörnyen megéhezünk, mintha csak a gyomrunk nem érzékelné, hogy a pihenés időszaka következik. Mit érdemes ilyenkor fogyasztani? Nos, semmi esetre sem süteményt és csokoládét. Ha feltétlenül rágcsálni kell, válasszunk valami egészségeset! Íme néhány szerencsésebb választás.

Túró és joghurt. Jégkrém helyett tökéletes megoldás, ha valami olyasmire vágyunk, ami hideg és krémes. Mindkét étel fehérjében és kalciumban gazdag, és ezáltal az alvást is pihentetőbbé teszi.

Chips helyett popcornSzőlő. 82 százalékban vízből áll, így kitűnően hidratál. Egy fürt szőlő elfogyasztása épp olyan, mintha egy pohár víz harmadát innánk meg.

Popcorn. Ha chips után nyúlnánk, ott a popcorn. Kalóriatartalma alacsony, ráadásul teljes kiőrlésű gabonaféle.

Pisztácia. A pisztácia tökéletes éjjeli nassolni való. Nemcsak finom és egészséges, hanem egyes tanulmányok szerint a fogyásban is segít, azonkívül a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is segít megelőzni.

Tojásos szendvics. Ez már egy kicsit tartalmasabb étel, mégis büntetlenül fogyasztható egy kis olívaolajjal és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal: mindössze10 gramm fehérjéről és 200 kalóriáról van szó.

Gyógyteák. A gyógynövényekből készülő tea segít megnyugodni és ellazulni. A többség a kamillára voksol, de léteznek desszert ízű változatok is, pl. csokoládé, kókusz, karamella és vanília ízesítésű teák.