Wellness otthon, a kádban

A wellness évek óta divat, töretlenül népszerű. Mivel egyre több ember van kitéve a növekvő stressznek és terhelésnek a mindennapokban, sokkal fontosabb, hogy kényeztessük magunkat a wellness által nyújtott regenerálódással. Ehhez nem kell mindig költséges wellness hotelekbe menni, otthon is felüdülhetünk. Adunk néhány tippet a tökéletes házi wellnesshez.

A wellness fő célja a kikapcsolódás, a nyugalom, a lármának és a rohanásnak itt nincs keresnivalója. Alakítsa át fürdőszobáját SPA-templommá! Mire van ehhez szükség? Kellemes fény, érzéki illat, kellemesen meleg klíma. Törölközők vagy függönyök színével is hangulatot teremthet.

Kikapcsolódás a kádban

A fürdő csodálatos bevezetés lehet, ellazítja az összes izmot. Amíg a víz folyik, válassza ki a megfelelő zenét. Azt a zenét, ami éppen jót tesz Önnek. Akár tengerzúgás, madárdal, klasszikus zene, jazz vagy rock – bármi, amit szeret.

Csend, nyugalom, lazulás

Keresse meg a legjobb a fürdőhabot, amely illik a hangulatához. Nagyon alkalmasak a citrusillatok, a rózsa, vanília érzékien illatos, a levendula és a szantálfa nyugodt alvást ígér.

Tengeri fürdő és tejfürdő

Pattanásokra alkalmas lehet a gyulladáscsökkentő tengeri fürdő. Adjon a fürdővízhez 500 g tengeri sót. Ezt a fürdőt ne élvezze 15 percnél tovább.

Száraz bőrre a tejfürdő tökéletes, mint ahogy ezt már Kleopátra is használta. A tejfürdő megnyugtatja és kisimítja az irritált bőrt. Ehhez szüksége lesz:

  • 1 l nem zsírtalanított tejre
  • 4 evőkanál mézre
  • 3 evőkanál olajra (pl. mandulaolaj, jojobaolaj vagy napraforgóolaj)

Az arc ápolása

Használja a wellness napot arca kényeztetésére is. Tisztítsa meg arcát, egy bőrradír után használjon arcmaszkot vagy -pakolást.

A gőzfürdő is segíthet a pórusok megnyitására, a bőr tisztítására és a vérkeringés serkentésére. Ilyen egyszerű:

  • Tegyen egy csészényi szárított gyógynövényt egy tálba.
  • Öntsön rá 2 l forrásban lévő vizet.
  • Tisztítsa meg arcát, és tartsa az edény fölé. Borítson a fejére egy törülközőt, így a gőz nem tud elillanni.
  • Néhány perc múlva meleg vízzel lemoshatja az arcát.

Testápolás

Fürdés közben csak csukja be a szemét, és adja át magát gondolatainak, vagy töltse az időt olvasással. Ezután következik a test szőrtelenítése és a testradír. Egy száraz masszázs luffa szivaccsal ideális a hasi területen, mert elősegíti a vérkeringést és feszesíti a bőrt.

Akinek nincs fürdőkádja, egy frissítő zuhannyal elősegítheti a vérkeringést, és a fürdőhab illata gondoskodik az általános jó közérzetről. A SPA után feltétlenül pihenjen. Legjobb vastagon becsomagolva fürdőköpenyben, kényelmes helyzetben a kanapén megpihenni, és a belső meleg érdekében gyógynövény-, vagy gyümölcsteát inni.

Felfrissülés a testnek és léleknek

A wellness program teljessé tehető könnyű ételekkel, gyümölccsel, zöldséggel, friss gyümölcslevekkel. Az otthoni wellness után az akkumulátorai ismét teljesen feltöltődtek, és lesz elég életereje és lendülete a mindennapok új kihívásaihoz.

(Németből fordította: Koncz László)