Tavaszi tisztítókúrák (1.)

Az a baj az ásványvizekkel, hogy szervetlen ásványi anyag tartalmuk van, amit a szervezet nem tud feldolgozni, csak akkor, ha ilyen vízzel főznek, ugyanis ásványvíz ivásakor a szervetlen ásványi anyagokra nem reagál emésztéssel a szervezet, ezért azok lerakódnak az erekben, csontokban, vesében stb. Erre a legjobb példa Székesfehérvár, ahol a Kincsesbányai Bauxitbánya melléktermékeként keletkező karsztvizet issza kb. 150 ezer ember. Ez nagyon kemény víz. A dolog érdekessége, hogy az országban törvény védi a karsztvizeket és azok felhasználhatóságát, Székesfehérváron pedig kocsit mosnak és WC-t öblítenek vele. A kemény ivóvíz miatt Budapest után Székesfehérváron létesítették az első művese állomást, mert a kemény vizek miatt a vesék, az erek, az ízületek előbb elmeszesednek, kövek, lerakódások képződnek, és az országban ott volt a legtöbb vesebeteg a lakosság arányához viszonyítva.

A természetben a legtisztább víz a természet által átpárolt víz, az esővíz. Ezt szeretik a növények s az állatok is. Ma a levegő szennyezettsége miatt csak kb. 20 perc folyamatos esőzés után szabad felfogni az esővizet, mert addigra már kioldja a levegő szennyezéseit, amelyek sajnos a talajba kerülnek. Húsz perc után már tiszta az esővíz, nyugodtan felfoghatjuk, de csak akkor, ha nem azbeszttartalmú pala-tetőről csorog le.

Régen esővízben mostak a háziasszonyok, mert az lágy víz volt, nagy tisztítóképességgel. A közutakon is az esőzés kezdetekor válik csúszósabbá az úttest, mert amíg az úttesten lévő esőtől nyálkás réteg le nem mosódik az úttestről, addig sokkal csúszósabb, mint amikor már csak vizes az út.

A desztillált víz a legjobb

Tisztítókúrára a desztillált víz a legjobb. Ez kapható patikákban, bioboltokban kb. 250 Ft/literes áron. Benzinkutaknál csak olyan desztillált vizet szabad venni, amelyre rá van írva, hogy laboratóriumi, akvarisztikai és élelmiszer-ipari felhasználásra is alkalmas. Ennek kb. 50 Ft literje. Lehet kapni házi vízdesztillálókat, hordozható és fix kivitelben is. Ezekkel 9 Ft/literes ártól 30 Ft/literes árig tudnak desztillált vizet előállítani, attól függően, hogy gáz- vagy elektromos tűzhelyen történik a víz forralása.

Jómagam már nyolcadik éve csak desztillált vizet iszom, és azzal is főzünk. Az orvosok, dietetikusok, gyógyszerészek úgy tanulják, hogy a desztillált víz mérgező, holott az ortodox zsidó vallásúak 4000 éve desztillált vizet vagy nagyon tiszta esővizet isznak, és azzal is főznek. Ezt még a Talmud is leírja. Szóval ha az orvosok infúziós oldatban a 99%-os desztillált víz tartalmú infúziót be merik adni intravénásan, akkor ne féljünk tőle, hogy az emésztőcsatornán keresztül nem lehet bevinni a szervezetbe. Dr. O. Z. A. Hanish német orvos már 105 éve használta a desztillált vizet, még a rák gyógyítására is, és jómagam is nagy sikereket értem el a módszereivel minden betegségnél.

A gyógyszeripar nem örül, hogy létezik egy ősi folyadék, a tiszta víz, amely kimos minden, a sejteken kívül található lerakódást a szervezetből, akár az extra-, akár az intracelluláris közegben van. Így tehát feloldja az ízületekben, erekben, vesében stb. lévő lerakódásokat. Az egészséges sejteket nem bántja, de a beteg sejteket elpusztítja úgy, hogy azok helyét új és egészséges sejtek foglalják el. Három éve veseleállás miatt dialízis kezelésre járó 85 éves férfinak 3 hónap alatt kitisztultak a veséi, és már nem kell további dialízis kezelést kapnia, mert újra működnek a veséi, miután a tiszta víz kioldotta a lerakódásokat.

Ha valaki tisztítókúrába akar fogni vagy át akar térni az egészségesebb életmódra, akkor a tiszta vízzel kell kezdenie, mert e nélkül semmilyen csodaszertől sem fog sokat tisztulni a szervezete. A desztillált víznek mint teljesen tiszta oldatnak a legjobb az oldóképessége, akár főzünk, akár gyógyteát készítünk vele. Telítetlen oldatként sokkal jobban ki tudja oldani az íz-, illat-, zamat- és droganyagokat a zöldségekből, gyógy- és élvezeti teákból, kávékból stb. Egy már részben vagy teljesen telített oldatnak, mint amilyen a csapvíz vagy egy ásványvíz, az ilyen irányú oldóképessége jóval alatta marad a desztillált vízének! Érdekes, hogy a kotyogó- és presszókávé-főző gépeknél a felhevített víz mint desztillált víz oldja ki a kávé íz-, aroma- és droganyagait. Ha csak törökösen főzzük a kávét, akkor nem lesz olyan ízletes – csak akkor, ha desztillált vízben készítjük törökösen.

Cikkem folytatásában a víztisztító berendezésekről, majd az epekő és a vesekő elhajtásáról, a szív, az érrendszer és a belek megtisztításáról lesz szó.

Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus,
fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és -terapeuta,
természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.
Tanácsadás

(Folytatjuk)