A japán arcmasszázs a fiatalítás szolgálatában

Arcunk fiatalításán nem csupán kozmetikai készítmények hosszú sorával, tehát a naponta elvárható hidratálással, ránctalanítással, dolgozhatunk, hanem az évezredes tudománnyal, az arcmasszázzsal is.

Mi is az a japán arcmasszázs?

Egy nagyon különleges masszázstechnika, mely nem csak az arcot érinti, hanem a vállakat, a fejet, az arcot és a nyakat is. Ez azért nagyon fontos, mert a nyak masszírozásával utat engedünk a vérnek, hogy föláramolhasson az arcba, és oxigént vigyen, táplálja az arcbőrt. Az arc masszázsával, az izmok masszázsával tonizálni tudjuk az arcizmainkat, és végül a nyirokdrenázzsal, nyirokrendszer aktiválásával, a test el tudja szállítani a felszabadult toxinokat.

Milyen mozdulatokból áll?

A japán arcmasszázs az anmán, egy nagyon régi, japán arcmasszázs-technikán alapszik. Maga az anma technika több mint 7000 éves, és vannak benne úgynevezett shiatsu elemek is, amelyek a pontnyomásos masszázstechnikát jelentik. Tehát a masszázsban vannak simító mozdulatok és pontnyomásos mozdulatok, amikor az akupresszúrás pontok kezelése történik, és a meridiánokon is simítanak, valamint vannak benne nagyon finom mozdulatok, amivel a nyirokdrenázst végzi a szakember.

Mitől különleges?

Japánban az egészség legmagasabb szintje a szépség. Hogyha egészségesek vagyunk, akkor az szépségként sugárzik ki az arcunkon át. De egy igazi szakember Japánban akár a szemöldökünk vonalából, a szemünk állásából, a szánk vonalából meg tudja mondani, hogy milyen az egészségi állapotunk, milyen a természetünk, és milyen emberek vagyunk.

Milyen problémákra nyújt gyógyírt a japán arcmasszázs?

Elsősorban a stresszoldást érdemes kiemelni. Annyira csodálatos hatása van a masszázsnak, hogyha valaki rendszeresen jár, és már tudja, hogy miben van része, akkor nagyon gyorsan elalszik, vagy egy olyan meditatív állapotba kerül, ami valahol az ébrenlét és az alvás között található. Tehát főleg azoknak az embereknek ajánlott, akik nagyon sokat gondolkoznak, nem bírnak leállni este, amikor lefekszenek és már pihennének, mert folyamatosan csak jár az agyuk. Ez a masszázs nagyon jól segíti az ellazulást.

(Forrás: eletmod.hu)