A 11 legextrémebb arc- és testkezelés

Meddig menne Ön el a szépségért és a fiatalságért? Képes lenne bármit az arcára, testére vagy a hajára kenni, vagy bármiben megfürödne? Íme, a 11 legbizarrabb wellness-kezelés a világ leghíresebb szalonjaiból.

Feszültségcsökkentő kígyók

Az izraeli fővárostól, Tel Avivtól alig egy órára fekvő Talmei Elazarban a pszichoterapeuta Ada Barak 70 dollárért kínál olyan feszültségoldó kezelést, amely során hat nem mérges floridai és kaliforniai királykígyó tekereg fel s alá a kezelt hátán.

Tea-, vörösbor-, szakéfürdő

A Japánban, Hakonéban található Yunessan Spa családi termálfürdőben a látogatók zöld teában, kávéban, vörösborban, szakéban vagy a távol-keleti ország mitikus levesében, a rámenben fürödhetnek. A szaké állítólag jót tesz a bőrnek, míg a zöld tea serkenti az immunrendszert. Hasonló működik a közelünkben, Csehországban is: a Chodovar családi sörfőzdében a látogatók barna sörben merülhetnek alá. A sörfürdő javítja a vérkeringést és méregteleníti a szervezetet.

Csokoládé-wellness

Az amerikai Pennsylvania államban található, a világ egyik legnagyobb csokoládégyára által fenntartott Hershey Hotelben Chocolate Spa, azaz Csokoládé-wellness működik, ahol az érdeklődők csokoládéhabban fürdőzhetnek, de benevezhetnek kakaóbabos testradírra vagy csokifondüs testtekercselésre is.

Aranyos arckezelés

Az Umo japán szépségipari cég 24 karátos aranyat felhasználó arckezeléseket kínál 250 dolláros áron. A történelem során Kleopátrától a kínai Ching dinasztiáig sokan használták már az aranyat bőrük fiatalságának megőrzésére. Az Umo hirdetése szerint a kezelés revitalizálja a bőrt, mivel serkenti a sejtmegújulást és visszafordítja az oxidatív károsodásokat.

Gésa-arckezelés

A japán gésák már több száz éve, (Victoria Beckham még csak most kezdte) ápolják bőrüket fontos enzimeket tartalmazó sterilizált fülemüle-ürülékkel. A gésa-arckezelést 180 dolláros áron kínálják New Yorkban és Hawaii-n.

Bikasperma a hajra

Londonban a Hari’s Salon „Viagra a hajnak” elnevezéssel kínál hajkondicionáló kezelést, melynek során bikaspermát kevernek fehérjében gazdag kateragyökérrel, és ezzel hidratálják, illetve állítják helyre a haj szerkezetét. Ugyanitt kaviáros hajpakolást is kérhetünk.

Kaktuszmasszázs

A mexikói sivatagban található Punta Mita egyik szállodájában kaktuszmasszázsban részesülhetünk. Az ún. Hakali masszázs során tüske nélküli kaktuszok segítségével juttatják be a növény nedvében és virágában található tápláló anyagokat, melyek méregtelenítenek és hidratálják a bőrt. A kezelés 245 dollárba kerül.

Luxus fenékkezelés

New Yorkban akár a fenekünket is kényeztetik arckezeléshez illő gondoskodással. A Smooth Synergy Cosmedical Spa által kínált fenékkezelés egy papajás-mentás bőrradírral kezdődik, amelyet elektroforézis követ, amikor is eltávolítják az esetleges gödröcskéket, majd befejezésként természetes barnítóspray-vel érik el, hogy hátsó felünknek ne legyen párja közel s távol.

Kaviáros testkezelés

Róma egyik luxusszállodájában kaviáros arcfeszesítő pakolással vagy testkezeléssel kényeztethetjük magunkat, amellyel feszessé és ragyogóvá varázsolhatjuk bőrünket.

Nedves szénafürdő

A szintén olaszországi Hotel Heubad (Szénafürdő) a testtekercselésnek új értelmet adott: a kezelés során a 37 Celsius fok fölé hevített vízágyba egy bála, a svájci Alpokban kaszált szénába csavarva fekhetünk be. A terápia állítólag erősíti az immunrendszert és serkenti az anyagcserét.

(Forrás: A 11 legextrémebb arc- és testkezelés)