Ünnep a kozmetikában – kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, hanem a lelket is felfrissíti. Az illóolajok használata kizárólag külsőleg javasolt. A mirha inhalálása várandós kismamáknak számára kerülendő, mivel menstruációt serkentő hatású.

A legjobb arcmaszk receptek

Az alapos arctisztítás egyik fontos pillére, az arcmaszk csodákra képes. Főleg, ha otthon készítjük, csupa természetes alapanyagból. A sok bolti kencefice között elvész az ember, tanácstalanul áll a polcok előtt, vajon melyik passzol az arcbőrére, melyiktől lehet kiütése, melyiktől nem. Ha van egy kis időnk, akkor cseréljük le a bolti arcmaszkokat házi készítésűre.

Mélyhámlasztás gyógynövényekkel

A természet patikája számos bajra gyógyír, nincs ez másként a bőrhibák esetében sem. A gyógynövényes mélyhámlasztás segítségével a sima, fiatalos bőr sokak számára elérhető. Segítségével csökkenthető a ráncok mélysége, és látványos eredményeket érhetünk el a megvastagodott, szeborreás, rossz vérkeringésű, fakó, tág pórusú bőr esetében is.

Érzékeny bőr, stria, ráncok

Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr, hajszálértágulatok, rosacea, narancsbőr, stria, ráncok… Nem könnyű feladat a kozmetikusnak! Enyhíthetjük ugyan a panaszokat, de nagyon látványos eredményt elérni sajnos nem tudunk a masszázzsal, krémekkel, pakolásokkal. Persze a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal tudunk ügyeskedni, de nem tartós eredménnyel. Az ilyen bőr folyamatos kezelést igényel, hogy szinten tarthassuk a már elért eredményt.

A bőrfiatalítás titka 30, 40, 50 évesen

30 éves kor fölött sokaknál megjelenhetnek az első mimikai ráncok vagy szarkalábak, ami bizony sok nőnek bánatot okoz. Nem kell azonban mindjárt a plasztikai sebészhez vagy ráncfeltöltésre jelentkezni. Ha időben és rendszeresen ápoljuk a bőrünket még kozmetikai kezelésekkel is sokat tehetünk a bőrünkért. Néhány kezelést azonban mégis jobb orvosi, szakértő kezekre bízni.

Bánjunk csínján a botox-szal!

Elképzelhető, hogy most, év végén néhány hölgy még gyorsan bejelentkezik egy gyors arcfeltöltésre, hogy a szilvesztert szépen kisimult bőrrel ünnepelhesse. Nem szeretnénk ünneprontók lenni, de a Calgary Egyetem kutatóinak kutatási eredményei szerint a botox hosszú távú használata – főleg túl fiatal korban – egészségi károkat is okozhat.

A 11 legextrémebb arc- és testkezelés

Meddig menne Ön el a szépségért és a fiatalságért? Képes lenne bármit az arcára, testére vagy a hajára kenni, vagy bármiben megfürödne? Íme, a 11 legbizarrabb wellness-kezelés a világ leghíresebb szalonjaiból.

A legjobb ránctalanító

Az emberiség egyik legfőbb esztétikai élménye a nők szépsége. Minél tovább szeretnénk megőrizni, tehát próbálkozunk megannyi fantasztikus, főleg a reklámok által sugallt csodaszerrel. Az eredmény azonban sok esetben sajnos elmarad.

Az avokádó

Az avokádó gyümölcs rendkívül tápláló, és egyes táplálkozási tanácsadók szerint kiváló lúgosító étel. Kedvünk szerint készíthetünk belőle krémet, levest, salátát. Organikus avokádó olajat Afrikában évszázadokon át használtak bőrápolásra és más terápiás célra, ma pedig egyre több kozmetikumnak is része.

Újdonságok a kozmetikában

Akinek van ideje és kedve, induljon Siófokra, hogy első kézből hallgasson a legkorszerűbb kozmetikai eljárásokról. Péntek délután az arctornától a mezoterápiáig sokféle, testet-lelket megújító érdekességről hallhatnak.