A legjobb arcmaszk receptek

Az alapos arctisztítás egyik fontos pillére, az arcmaszk csodákra képes. Főleg, ha otthon készítjük, csupa természetes alapanyagból. A sok bolti kencefice között elvész az ember, tanácstalanul áll a polcok előtt, vajon melyik passzol az arcbőrére, melyiktől lehet kiütése, melyiktől nem. Ha van egy kis időnk, akkor cseréljük le a bolti arcmaszkokat házi készítésűre.

Mézes-mandulás maszk érzékeny bőrre

Vigyázat! Ez a maszk olyan jó illatú, hogy az ember készítés közben legszívesebben belekóstolna. Próbáljuk meg legyőzni kíváncsiságunkat és a szánk helyett inkább az arcunkra kenjük a maszkot. Csodás illata mellett a mézes-mandulás keverék nagyon jó hatással van a száraz bőrre, újra nedvességgel tölti fel, ezáltal pedig frissebbé és üdévé varázsolja. Nyugodtan próbáljuk ki, ha száraz vagy problémás, érzékeny a bőrünk.Szépüljünk otthon!

Hozzávalók:

  • 1 nagy teáskanál méz
  • 1 evőkanál mandula (őrölt)
  • meleg víz

Állítsunk be egy kis lábast forró vízbe, majd melegítsük fel benne a mézet. Adjuk hozzá lassan az őrölt mandulát, és az egészet jó alaposan keverjük össze. Adhatunk hozzá keverés közben egy kis meleg vizet is, a lényeg, hogy krémes állagot kapjunk. Tegyük fel a maszkot az arcunkra, hagyjuk állni rajta 10-15 percig, majd meleg vízzel az egészet mossuk le jó alaposan.

Mélytisztító maszk joghurttal és zabpehellyel, minden bőrtípusra

Még a legszebb, legproblémamentesebb bőrre is ráfér időnként egy alapos, mély tisztítás. Ehhez a legjobb választás ez a zabpehelyből és joghurtból készített maszk, amelyet bármilyen bőrtípusra bátran felkenhetünk és élvezhetjük a hatását.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál apróra morzsolt (őrölt) zabpehely
  • 1 evőkanál probiotikus joghurt
  • 1 kis teáskanál méz

Tegyük a zabpelyhet egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot és keverjük addig, amíg jól kenhető masszát nem kapunk. Melegítsük fel a mézet egy tálban, majd ezt öntsük a zabpelyhes-joghurtos masszához, és keverjük össze jó alaposan. Távolítsuk el a sminket az arcunkról, kenjük fel rá a maszkot, és hagyjuk rajta 10-15 percig. Mossuk le az egészet meleg vízzel.

Papaya-ananász arcmaszk száraz bőrre

Ha száraz a bőrünk, ez a papayából és ananászból készült maszk lesz a legjobb választás, hiszen ezek a gyümölcsök újra nedvességgel töltik fel a bőrünket.

Hozzávalók:

  • 1/3 érett ananász
  • ½ érett papaya
  • 1 teáskanál méz
  • 1 ek túró

Távolítsuk el az ananász és a papaya héját, majd kockázzuk fel őket. Pürésítsük a gyümölcshúst, adjuk hozzá a mézet és a túrót, majd jó alaposan keverjük össze az egészet. Az arcunkat tisztítsuk meg, kenjük rá a maszkot, majd hagyjuk rajta 10-15 percig. Ha lejárt az idő, távolítsuk el a maszkot meleg vízzel.

Uborkás-túrós maszk problémás bőrre

Ha problémás a bőrünk, fáj, vörös, pattanásos, akkor válasszuk ezt az uborkás maszkot. A zöldségben lévő anyagok nyugtatják a kipirosodott bőrt és regenerálják azt.

Hozzávalók:

  • ½ uborka
  • 3 ek hideg túró
  • 2 ek aloé vera
  • 5 csepp propoliszoldalt

Szeleteljük fel az uborkát, adjuk hozzá az aloé vera zselét, és a hideg túróval együtt alaposan keverjük össze. Csepegtessük hozzá a propoliszoldatot, és ezzel is keverjük össze. Tisztítsuk meg az arcunkat, kenjük rá a maszkot, majd hagyjuk rajta 20 percig. Ha lejárt az idő, mossuk le meleg vízzel.

Fontos!

Bármilyen arcmaszkot is készítsünk otthon, arra mindig figyeljünk, hogy a hozzávalók frissek legyenek. Így elkerülhetjük az esetleges irritációkat, allergiákat. Ha a maszkot azonnal nem tudjuk felhasználni, magunkra kenni, akkor tegyük hűtőbe, de maximum 24 órán belül használjuk fel.

(Németből fordította: Sophie)