Reggelizzen, különben meghízik!

A reggelit hetente háromszor kihagyó emberek kétszer nagyobb valószínűséggel fogyasztanak el naponta 252 kalóriával többet. A nap legelső étkezésének kihagyása ugyanis fokozza a rágcsálásra való vágyat, és oda vezethet, hogy aki nem reggelizik, akár tizenkét kilogrammot hízzon egy év alatt, amennyiben a többletkalóriát nem égetik el testmozgással.

Reggelizzen, különben meghízik!A nap legelső étkezésének kihagyása fokozza a rágcsálásra való vágyat, és oda vezethet, hogy a személy akár tizenkét kilogrammot hízzon egy év leforgása alatt, amennyiben a többletkalóriát nem égetik el testmozgással. A Breakfast Week (A reggeli hete) rendezvényen közzétett kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb délelőtti rágcsálnivalók a chips, a csokoládé és a kekszfélék.

Az emberek tíz százaléka egész héten egyáltalán nem eszik reggelit, 37 százalék pedig saját bevallása szerint legalább egy hétköznapon kihagyja a nap első étkezését. A 2000 felnőtt részvételével készült felmérés azt mutatta, hogy a reggelit kihagyók 45 százaléka éhes a délelőtt közepére, 30 százalékuk pedig fáradtságról és energiahiányról panaszkodik.

A reggeli kihagyásának fő okai az, hogy az emberek nem éhesek (30 százalék), illetve hogy a plusz időt inkább ágyban fekvésre használják fel (23 százalék). Körülbelül 12 százalék állítja azt, hogy egyszerűen megfeledkezik a reggeliről, és ugyanennyien ismerik be azt, hogy túlságosan lefoglalja őket a házimunka.

A felmérés eredményei azt is megmutatták, hogyan befolyásolja a reggeli az ételválasztásunkat a nap további részében. Azok, akik kihagyják a reggelit, nagyobb valószínűséggel választanak egy csokoládét (27 százalék) és egy doboz cukrozott üdítőitalt (10 százalék) az ebédhez, mint azok, akik minden nap reggeliznek.

A Reggeli hetét idén 16. alkalommal rendezték meg az Egyesült Államokban.