Közös étkezések – közös gondolatok

Bizonyított tény, hogy a gondolkodásunkat, hangulatunkat, lelkiállapotunkat befolyásolja az elfogyasztott étel. A test és lélek kapcsolata ugyanis az étkezés területén is megmutatkozik, az ételek minősége minderre hatással lehet. Már csak ezért sem mindegy, milyen ételeket veszünk magunkhoz. Mindez túlmutat azon, hogy a csokoládé boldogságot okoz…

Nem csupán azt jelenti ez, hogy elmarad a lelkiismeret-furdalás, ha egészséges ételeket fogyasztunk. Az étkezésünk ugyanis képes befolyásolni a gondolkodásunkat, a személyiség-állapotunkat is. Lélekgyógyító, inspiratív és fejlesztő módszerként alkalmazzák például a csakrák szerinti étkezést (a csakrák a testünkben lévő energiaközpontok). Aki például nehezen kommunikál, nem képes kimondani, kifejezni a gondolatait, annak a torokcsakrájával lehet problémája, ezt lehet gyógyítani sok folyadék megivásával, vízzel, valódi gyümölcsök facsart levével, kókuszvízzel, gyümölcsturmixokkal, valamint tengeri növények fogyasztásával.

Közös családi vacsoraHa sok iparilag előállított, „műételt” fogyasztunk, akkor gondolkodásunk rugalmatlanná válik, egyre nehezebben kapcsolódunk az élet fontos, valódi dolgaihoz. Ha pedig sok házi készítésű étel lapul a kamránkban és a gyomrunkban, akkor ezek a finomságok segítenek minket összekapcsolódni a régi idők bölcsességeivel, a valóban fontos információkkal és érzésekkel. Az ételeknek ugyanis van egyfajta rezgése, amit beviszünk a szervezetünkbe azzal, hogy megesszük őket, és ezt a rezgést szervezetünk természetesen átveszi, tekintve, hogy ez az ő üzemanyaga, energiaforrása.

Az sem mindegy, hogy a család szeret-e hasonló, jó minőségű ételeket, élelmiszereket fogyasztani, mivel a különböző étkezési szokások gondolkodásbeli különbséget is okozhatnak (és ezt egyben tükrözik is) a családban. Az azonos, finom, jó alapanyagokból összeállított és közösen elfogyasztott és ételeknek ugyanis családegyesítő hatásuk van. A közös étkezések nemcsak olyan módon segítik a családi összetartást, hogy közben beszélgetnek, hanem számít, hogy azonos ételeket, egyazon időben fogyasztanak el. Az ételek rezgése ugyanis idővel, valamint a környezet hatására már megváltozhat. Nem véletlenül van ősi hagyománya és különleges fontossága a közös evésnek.