Házilag készített arcpakolás a csillogó bőrért

Szeretne puha és csillogó arcbőrt anélkül, hogy vagyonokat költene szépségápoló szerekre? Íme, egy egyszerű recept, amelyet a konyhában megtalálható összetevőkből – olívaolajból, mézből és szódabikarbónából – elkészíthet, és amely igen jót tesz az arcbőrnek. Minden bőrtípusra megfelelő, az összetevői nem szárítják, de nem is teszik zsírossá a bőrt.

Az olívaolaj és a méz is hidratáló hatású, segít a bőrt puhává és simává tenni. Az olívaolaj mélyen behatol a bőrbe, segít helyreállítani a rugalmasságát és jó a foltok elhalványítására is.

A méz elpusztítja a baktériumokat, összehúzza a pórusokat, védi az arcbőrt a nap károsító hatásaitól és az idő előtti ráncosodástól. Hidratál és visszatartja a bőr nedvességtartalmát.

A szódabikarbóna gyengéd hámlasztó szerként működik. Csökkenti a kipirosodást és serkenti a vérkeringést. Segít a pattanások kezelésében is, mivel eltávolítja a felesleges zsírt és az elhalt bőrsejteket.

A házi arcpakolás további előnye, hogy minden bőrtípusra megfelelő, az összetevői nem túl szárazak, de nem is túl zsírosak.

Arcpakolás elkészítése

Amire szükségünk lesz:

  • extra szűz olívaolaj
  • méz
  • szódabikarbóna
  • kávéskanál
  • tál

Tegyen egy kávéskanálnyi extra szűz olívaolajat a tálba. Adjon hozzá egy fél kávéskanálnyi mézet, majd egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Alaposan keverje össze, míg végül egy híg krémet kap. Ha sűrűbbre szeretné, adjon hozzá még szódabikarbónát.

Használat

Először mossa meg az arcát, és itassa le róla a nedvességet, de ne törölje teljesen szárazra. A víz segít csökkenteni a zsíros érzést, amikor felkeni a maszkot.

Körkörös mozdulatokkal oszlassa el a masszát az arcán és a nyakán, mintha arcradírt használna. Hagyja 10 percig hatni, majd öblítse le langyos vízzel. Ha utána olajosnak érzi a bőrét, használjon tonikot vagy hidratáló szert.

A lágy, csillogó és szép bőr érdekében hetente egyszer alkalmazza ezt az arcpakolást.

(Angolból fordította: H. Orsi)

Ha szeretne még a bőrápolásról olvasni, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Bőr- és hajápolók a konyhából