A választás szabadsága és a prosztata

A férfiak egészségével kapcsolatos problémák igen összetett témakört jelentenek – annak ellenére, hogy nagyon keveset beszélünk róla. Engedjenek meg nekem egy rövid történelmi visszatekintést a férfi és a nő kapcsolatáról, hogy türelmesebben és megértőbben tudjuk segíteni férjeinket, társunkat, kedvesünket a gyógyulásban.

A múlt században a családok 2 világháborút is elszenvedtek. Ott nem kérdezték sem a férfit, sem a nőt, hogy elvihetik-e a férfit, a családfőt, vagy sem…

Lássuk be, ezek olyan generációs sérülések, amelyeknél nem volt választás: a nőknek minden félelmüket és fájdalmukat legyőzve kellett helytállniuk az anya és az apa szerepében egyaránt. Gondoljuk csak végig, hogy akkoriban nem 1-2 gyermekes családokról beszélhetünk, hanem akár 8-12 gyermek is előfordult egy családban. A még nem „hadérett” kisfiúknak viszont be kellett állniuk a férfi minőségbe, félretéve minden gyermeki igényüket, érzelmüket. Megtanították nekik: „egy fiú nem sír, nem nyavalyog, teszi a dolgát!” Nem volt választása!

Az ideális apakép hiánya

A másik lényeges megérteni való, hogy ez az időszak az ideális apakép teljes hiányához vezetett, hiszen ha a háborúból nem jött vissza az édesapa, akkor azért, ha viszont hazatért a lövészárokból vagy a Don-kanyarból, akkor az érzelmi fásultsága miatt egészen egyszerűen nem volt képes férfiként helytállni!

A nő a saját érzelmi szükségleteit háttérbe szorítva, túlélésre berendezkedve volt jelen a gyermekek életében, az apa pedig érzelmi nihilben és/vagy agresszióval vett részt a családi életben. Kérdezem mindezek fényében: milyen érzelmi alapokat kaptak nagyapáink, dédapáink ahhoz, hogy egészséges férfi társadalom növekedjen fel?

Ezt követően az a fajta zárt rendszer, melyben szüleink, nagyszüleink éltek, ahol az önmegvalósítás kimerült abban, amit a rendszer megengedett, az individuum nem tudott érvényesülni. Aztán az 1990-as években egyszer csak kinyílt a világ, információk és lehetőségek zúdultak anyáinkra, apáinkra, és ezekhez elkelt volna a segítség, hogyan induljanak el a változás útján – ám itt zömmel egyedül maradtak.

Tudatos felelősségvállalás

Önbizalom nélkül nem megy...Mára elértünk odáig, hogy a múlt századból hozott érzelmi és önmegvalósító rendszerek teljesen elavulni látszanak, és meg kellene érkeznie a tudatos felelősségvállalásnak. Ennek lényege: saját magunk felelünk a saját sorsunkért és azért, hogy mit hozunk ki az életünkből! Arra várni, hogy majd valaki helyettünk megtesz, eldönt dolgokat – lássuk be, gyerekes gondolkodás.

Ma a lehetőségek birodalmában élünk, ám ez olyan ismeretlen világ, mint a gyermeknek a felnőttek világa. Meg kell tanulnunk másként gondolkodni, élni! Ma van, létezik választás, tudás, terápia és sok egyéb önismereti lehetőség ahhoz, hogy gyógyuljunk, boldogabb életet éljünk! Ezt bizony az emberi kapcsolatainknál, főleg a párkapcsolatnál kell kezdeni!

Kedves Hölgytársaim, egy „rossz” hírem van Önöknek: ezt a változást csak a nő tudja elindítani! A férfiak racionális beállítottsága ritkán indít el változást, ám nagyon jól reagál a motivációra, mindazon változásokra, melyek előmozdítják a pozitív érzelmi állapotot, hiszen generációk óta senki nem segítette őket. Csak negatív tükröket kaptak, amelyekbe persze senki sem szeret belenézni, marad inkább a tv, számítógép, játékgép, haverok stb.

Kezdjük el hát megélni a nő valódi szerepét, és tegyünk a kapcsolatunkért, hogy boldog és egészséges párkapcsolatban élhessünk! (Javasolt irodalom: Gary Chapman: Egymásra hangolva.)

Prosztatabajok már a középkorúaknál

Ehhez talán a legkönnyebb út a férfiak egészségéről való gondoskodáson át vezet. Az elmúlt 6 évben terapeutaként végzett munkám során hihetetlenül sok krónikus, évek óta gyógyszeresen kezelt, de nem javuló prosztatabántalommal találkoztam. Megdöbbentő, hogy ez a tünetegyüttes régen a férfi klimax idejére volt tehető, ma viszont a 25-40 éves korosztályban sűrűbben fordul elő, mint az idősebbeknél!

Ennek oka a fentebb leírtakban, valamint korunk óriási stressz faktoraiban rejlik. A férfiakat – akármennyire nem mutatják – nagyon megviseli, ha azt látják, hogy választottjuk, szívük hölgye, gyermekeik nem boldogok! Ez számukra kudarc, amit nem tudnak „megemészteni”, ezért keresnek maguknak egy olyan életterületet, ahol legalább sikeresek, jó érzéssel „elvannak”… Tegyünk érte, hogy ez a hely az otthonuk legyen!

A krónikus prosztatagyulladást és a prosztatamegnagyobbodást minden esetben a férfi sikertelensége, maximalizmusa alapozza meg. Az életvitel, a stressz mindennek a kialakulását csupán gyorsítja, támogatja.

Nagyon fontos a zsírszegény és fehérjeszegény, de az esszenciális zsírsavakban és ásványi anyagokban, növényi rostokban gazdag étrend. No de melyik férfi fogható könnyedén egészséges étrendre?!

Éppen ezért nagyon sokat segítenek nekünk az ENERGY készítményei. Krónikus prosztatagyulladás esetén először is a felszívódási zavarokat és a gyulladást kell megszüntetni, erre a leghatékonyabban bevált készítmények a következők: VIRONAL 2×7-8 csepp, GREPOFIT 2×1 kapszula és VITAMARIN 2×1 kapszula adagolásban.

Ha véget ért a 3 hetes kúra, akkor a VIRONAL mellé javaslom bevezetni a KING KONG koncentrátumot 2×5 csepp adagolásban, napi váltásban szedve a kétféle cseppet.

Mezei Tünde
ENERGY klubvezető, Veszprém
(Folytatjuk)

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)