Akarjuk-e megmenteni a kapcsolatunkat?

Nagyon köszönöm olvasóim visszajelzéseit előző cikkem tartalmával kapcsolatban, örülök, ha ezzel is elősegíthettem a változást, a megértést és a kitartást! Most már a konkrétabb, fizikai tünetekkel folytatjuk. Bár a prosztata a legtöbbet emlegetett férfi gond, ám ennél sokkal több rétegű a férfiak problémaköre. Sok esetben nem figyelnek magukra, „majd elmúlik”, ettől meg attól van, nem panaszkodnak, és már csak akkor kerülnek felszínre betegségek, amikor már nagy a baj!

Segítendő az Önök kommunikációját, párjuknak szóló kérdéseiket, tudniuk kell, hogy a következő tünetek már gyanakvásra adhatnak okot: visszatérő vagy akár krónikus térdfájdalom, derékfájás; ingadozó vérnyomás, amit gyógyszeresen nem tudnak beállítani; herevisszér, herecsomó; krónikus fáradtság/ingerlékenység/türelmetlenség; hagyományos kezelésre nem reagáló májfunkciós problémák.
Nézzük a problémaköröket sorra.

Térdfájdalom és derékfájás

Fájdalom nélkül járni...Férfiak esetében, ha kizárhatjuk a reumatológiai okokat (pl. ízületi gyulladás, lumbális sérv stb.), akkor a háttérben rendszerint a prosztata gyulladásos állapota áll, amit nem feltétlenül mutat ki egy rutin vérvizsgálat. Ebben az esetben olyan „belső lázas állapot” van a prosztata szöveteiben, mely mint egy kazán, a keresztcsontnál kilépő idegpályára enyhe stimulációt ad, aminek eredménye az adott terület gyulladása, fájdalma, és az neurológiailag szintén nem minden esetben igazolható.

Lelki háttere a rugalmatlan személyiség, mely nem is mer/tud gondolkodni a változásról, mert nem látja az élete hibáit! Ebben az esetben a RENOL 2-3×7-8 csepp adagban ajánlott, valamint az ARTRIN krém helyileg + CYTOSAN FOMENTUM gél, a krém beszívódása után felkenve. A térden kívül a derék és az alhas tájékát is érdemes kenni. Mellette javasolt a REVITAE (2-3×1 kapszula) és a FLAVOCEL 2×1 tabletta adagolásban. 3 hét szedés, 1 hét szünet után, napi váltásban a VIRONAL-lal (2×6-8 csepp), folytassuk a kúrát, s ez időszak alatt kiegészítő készítmény lehet a SKELETIN 2×1 kapszulás adagolásban.

Ingadozó vérnyomás, mellékvese kimerültség (CFS)

Amikor a kardiológiai okokat kizárhatjuk (szívelégtelenség, billentyű problémák, koszorúér meszesedés stb.), akkor gyanakodnunk kell a vesék, mellékvesék állapotára.Mellékvese kimerültség esetén a férfiaknál is jellemző a szemek körüli szürkeség, illetve a megszürkült, „megnyúlt” arc. A mellékvesék felelősek a stressz kezeléséért, és ha életünk párja éveken keresztül, komoly stressznek van kitéve (pl. elégedetlenség a munkahellyel, a munkaközeggel, sikertelenség érzése, hiteltörlesztési bizonytalanságok stb.), akkor kialakul a krónikus fáradtság tünetegyüttes (CFS). Ez a hormonrendszer egészét érinti, és előállhat a mellékvese kimerültsége, mely a vérnyomást nagyban befolyásolja . A táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, a kevés folyadékfogyasztás ezt a tünetegyüttest tovább erősíti.

Ilyenkor javasolt: KOROLEN 2-3×4-5 cseppes adagolásban, VITAMARIN 2×1, B!OMULTIVITAMIN reggel 1 kapszula, FYTOMINERAL 2×20 csepp. A 3/1 hetes kúrát követően a KOROLEN mellé, napi váltásban, vezessük be a GYNEX-et 2×7 cseppszámban, a többi készítmény maradjon legalább 2 hónapig. Miután tehermentesítettük a veséket/mellékveséket, megerősíthetjük őket egy üvegnyi RENOL kúrával, ezt a koncentrátumot 2×5 csepp adgban ajánlott fogyasztani.

Here visszér, a here jóindulatú csomója

Ilyen esetekben már igen komoly önértékelési probléma van, itt már kudarc érte a férfiúi hiúságukat, vagy harag, bűntudat, lelkiismeret-furdalás van a férfi emberben, mely önmaga felé irányul. Természetesen ezen állapotok kialakulásához rendszerint hozzá tartozik a fizikai terhelés is. Semmiképpen nem kerülhető el a szakorvosi vizsgálat!

A herék szempontjából mindenképpen fontos, hogy a teremtés koronája ne hordjon szoros alsóneműt (klasszikus fecske nadrág!), és ne használjon ülésfűtést tartósan az autóban, hiszen a herék anatómiai elhelyezkedése is éppen a test hőjétől való elkülönülést hivatott szolgálni. Javasoltak a nagy beszélgetések, hogy kiderüljön: valójában mi bántja társunkat, miért „nem érzi magát férfinak” a kapcsolatunkban!?

Javasolt terápia: RUTICELIT krémmel kenni az érintett területet és az alhasat, naponta legalább 1 alkalommal. KOROLEN cseppet szedni (2-3×7), REVITAE kapszulát (2×2) 3 hétig. Ezt követi a KING KONG csepp (3 hétig 2×5), a krémezés marad, a REVITAE-ből 2×1 és a CYTOSAN INOVUM-ból 2×1 kapszula (a nyirokrendszer és a szövetek „áttisztítására”). Az újabb 3 hetes kúra után a 2-féle cseppet napi váltásban javasolt szedni a 3 hét szedés, 1 hét szünet ritmusban. A többi étrend-kiegészítő kísérje végig a terápiás folyamatot!

Májfunkciós zavarok, koleszterin problémák

Egyre több férfinál jelentkezik ez a panasz, a koleszterinszint a hagyományos terápiákra nem reagál, és az orvosi protokollban az étkezési és alkoholfogyasztási szokások megváltoztatásán kívül nincs más javaslat. De mi lehet a probléma azokkal, akik nem isznak alkoholt és aránylag egészségesen táplálkoznak? Ha magas vagy eltérést mutat a GGT érték és a koleszterinszint, akkor erjedéses folyamatok zajlanak az emésztőcsatornában, ilyenkor a máj már nem képes kellő módon megszűrni, tisztítani – és túlterhelődik. Ennek lelki háttere: amikor a férfi meg akarja érteni a családi problémákat, a feleség feszültségeit, „értetlenségét”, a gyerekek viselkedését, az élete alakulását, a szakmai sikertelenségét, a megbecsülés hiányát stb., miközben tehetetlennek érzi magát, dühös, időnként olyan, mint egy időzített bomba, és telis-tele van bűntudattal a kitörései miatt, valósággal elemészti magát.

Javaslat: REGALEN 2-3×3-4 csepp, mellé a CHLORELLA (2×1 szem) napi váltásban a VITAMARIN-nal (2×1) és a CYTOSAN (2×1). A 3 hetes kúra után a REGALEN mellé bevezethetjük napi váltásban a VIRONAL-t 2×7 cseppel, így segítve a belső feszültségek oldását is.

Kedves Hölgytársaim! Legyenek körültekintőek, figyelmesek, és ne feledjék: a változás csak általunk indulhat el a családi rendszerben, amihez egy döntés a legfontosabb: akarjuk-e megmenteni a kapcsolatunkat?

Mezei Tünde
ENERGY klubvezető, Veszprém
(Vége)

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)