A Víz Sárkány évében

Néhány napja beléptünk a kínai új évbe. A hagyományos számításoknak megfelelően 2012. január 22-én 23 órakor a világ fölötti irányítást és az ezzel járó felelősséget átvette egy szenzációs, mindazonáltal felettébb nagyigényű uralkodó, a Víz Sárkány. Így szenzációs esztendő vár ránk, de ne hagyjuk magunkat becsapni, mert a 2012. év egyáltalán nem lesz pihentető. Sok mindent nyerhetünk, de eszméletlenül sokat veszíthetünk is.

A Sárkány egyszerűen a földbe döngöli a felkészületleneket. Elég csak felemelnünk a fejünket, mély levegőt vennünk, majd felszállnunk a Sárkány lélegzetének első széllökésével, és utána nincs más dolgunk, mint szállni a fellegekben.

Mi vár ránk?Ne feledjük: a Sárkány nem ismer kis célokat. Minél nagyobb célok felé emelkedünk, annál nagyobb segítségre számíthatunk az Univerzumtól. Egy régi kínai tanítás szerint minden időciklusnak megvan a maga uralkodója. Életünket azonban nem irányíthatjuk egyetlen uralkodó jelleme szerint, ahogyan azt a 2011. év uralkodója ékesen be is bizonyította: a máskor kedves, ártalmatlan, félénk Nyulat az előző évben igencsak megtámogatta a két Fém csörgő fegyverzete. A Sárkány 2012-ben a Vízzel együtt uralkodik, és a csendes-óceáni Marianna-árokból felszáll a kozmikus magasságokba. A Föld ügyel majd az anyag állapotára, és elképesztő befolyása lesz 2012-ben az időtérnek, amit az Ég, a Tűz és a Szél irányít majd.

Mi jellemzi a Sárkányt?

A Sárkány Kínában a siker és a szerencse, de egyben a konokság, a könyörtelenség és az alapelvek jelképe is. A régi időkben a császárok jelvénye volt. A Sárkány évében születni – kivételes ajándéknak számít.

A Föld Sárkány évében (1988) állítólag 70 ezer gyermek született Hongkongban, míg máskor egy évben megközelítőleg 40 ezer újszülött jön a világra. A magyarázat igen egyszerű: a Sárkány évében születettek hosszú, nyugodt életre és gazdagságra számíthatnak. A Sárkány éve mindig nagy eseményeket, felfedezéseket, tetteket vagy személyiségeket szül.

A Víz Sárkány, a 2012. év uralkodója, felemeli a vizeket, és felszínre hozza mindazt, ami eddig a partok, a fa gyökerei és a sárhordalék alatt, a tekintetünk elől rejtve maradt – független attól, hogy felfedezetlen kincsről vagy senkinek sem hiányzó szemétről van-e szó.

Több mint valószínű, hogy olyan konfliktusokra számíthatunk, amelyek alapjaiban rengetik meg az eddigi szokásokat. Lavinaként fog terjedni a világban az alapelvekért folytatott küzdelem és harc, amit még a Nyúl évének kettős Fémje indított el.

Ez egyáltalán nem kellemes jövendőt rejteget, hiszen a sárkányok kegyetlenségét és harciasságát jól ismerjük a gyerekmesékből. Nos, a 2012. év uralkodója a maga kíméletlenségével, ádázságával biztosan nem marad el mögöttük. Sok szó esik majd idén az oktatásról és a művelődésről is, mert egy olyan karizmatikus egyéniségnek, mint amilyen a Sárkány, a tanulás ugyancsak rendkívül fontos. A Föld, az anyag megnyitásának uralkodója benyújtja igényét a táplálást illetően, és igen valószínű, hogy napirendre kerül bolygónkon a lakosság élelmezhetőségének kérdése.

Az idő szerepe

A Sárkány ereje...A Sárkány évében alapvető fontossága lesz az idő befolyásának. A jang időtér fölötti uralmát átveszi a qian (égbolt). Alapvető fontosságú uralkodónak tartjuk. A qian (égbolt) tükröt jelent, amit elénk állítanak, azt kérdezve, kik vagyunk és hová tartunk. A qian (égbolt) az Univerzum alapelveit jelenti. Ezeket az alapelveket ismerjük, és a qian (égbolt) értük harcol. Emellett segítő kéz is, amely szükség esetén nyúl felénk. Persze valódi szükségletekről van szó, nem arról az esetről, amikor hóbortosan áhítozunk valamire. Az égbolt például a jégnek köszönhetően teszi lehetővé a vízi élőlények túlélését még a legnagyobb zimankó idején is.

A qian támogatja a Sárkányt a régi dolgok ledöntésében csakúgy, mint az alapelvek keresésében. A Sárkánytól eltérően azonban a qian nem csak elmélkedik, hanem cselekszik is, olykor bizony elég határozottan.

A tettekbe beleszól a véletlen, a dolgok saját törvényeik szerint intéződnek el. És ez bizony sokszor nem a mi elképzeléseink szerint zajlik majd, mert az Univerzum most nem ismeri a könyörületet. A YI JING pedig mindehhez a következőket teszi hozzá: „Az Égben és a Földben most nincs egy fikarcnyi jóakarat sem, tízezer élőlény számukra most nem más, mint kidobásra váró csont.”

A harmóniának szüksége lesz a Tűz fényére. Pontos önkifejezésre és világos magyarázatokra kell törekednünk. Az egyszerűség és az érthetőség képes majd a harmónia megteremtésére, és ami talán még fontosabb: csak ezek tudják megőrizni a harmóniát – akár az emlékezetünkben, akár a valóságban.

Tartanunk kell azonban annak a lehetőségétől is, hogy átlagon felüli jómódban élhetünk a Tűz melegében és nyugalmában. Márpedig a Tűz 2012-ben vidáman lobog. A finom lobogás megnyugtat, a parázsló széndarabkák elaltatnak. Pedig a Tűz fényét az Út megvilágítására, a megvilágosodás elérésére is felhasználhatjuk.

A felajánlott békés, nyugodt, elégedett élet egyenes út lehet akár a pokolba. A nyugalmat eltakarja az egészségünkre és gazdagságunkra való összpontosítás. Az önközpontúság feltart bennünket, nem vesszük majd észre a valódi problémákat: önmagunkat, környezetünket, társaságunkat. A Szél pedig elfújja a gondolatokat, lehetőségeket, alkalmakat. Az igyekezet, hogy letörjük magunknak a gazdagság egy-egy újabb darabkáját, csak veszteséggel végződhet.

A nagy változás

A nyugati asztrológia szerint a 2012. évben a december 21-ei dátum érdemli a legnagyobb figyelmet, mert a Föld, illetve vele együtt naprendszerünk többi bolygója pontosan ezen a napon kerül egy képzeletbeli egyenesre a Nappal, és ezáltal a Tejútrendszer galaktikus középpontjává válik. Ez után bekövetkezik a galaktikus egyenlítő átlépése, amely jelenség nagyjából minden 25 920. évben történik meg, és kozmikus vagy platonikus évnek (kínai galaktikus órával) nevezzük.

Földünk a jelenséget követően megváltozik csakúgy, mint maga az emberiség. Érdekes, hogy az idő energiájának több ezer éves kínai táblái szerint a 2012. évi karácsonyi ünnepek után óriási szerencsétlenség várható, aminek rendkívül súlyos következményei lesznek az életünkre és a gazdaságra nézve egyaránt.

Ez azonban biztosan nem azt jelenti, hogy eljön a világvége. Ellenkezőleg. A Víz Sárkány után 2013-ban a jóindulatú és intellektuális Víz Kígyó veszi át az uralmat, és az ő uralkodása alatt végre fellélegezhetünk.

Mire érdemes odafigyelnünk?

Galaktikus középpontÉszre kell vennünk a részleteket! Ha erre képtelenek vagyunk, az sokat árthat, sőt gátat vethet a Sárkány próbálkozásainak, így az alapelvei hiteltelenné válhatnak. Mindenképpen törekedjük az egyszerűségre, mert a 2012. év változatossága nem tesz jót. A valóban fontos terveinkre összpontosítsunk, ne morzsolódjunk fel…

Minél egyszerűbb célt tűzünk ki magunk elé, annál biztosabb, hogy az Univerzum segít annak elérésében. Úgyhogy emeljük fel a fejünket, vegyünk egy mély lélegzetet, és készüljünk a felszállásra. Szerencsés repülést!

Januárban fizikai és lelki téren egyaránt felkészíthetjük szervezetünket arra, hogy képes legyen az elkövetkezendő év kötelességeinek teljesítésére. A 2012. év ugyanis nem akármilyen esztendő lesz. Hatalmas sikert, de akár gigantikus, fájdalmas bukást is hozhat. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian inkább a sikert választjuk, ám ehhez fel kell készülnünk az óriási erőkifejtésre.

Használjuk a Föld elem energiáját

Közvetlenül a Földdel kellene dolgoznunk, ezért használjuk bátran az ENERGY egyik zászlós hajóját, a GYNEX-et. A Föld a maga középpont elvűségével segít visszatérni önmagunkhoz, illetve segít megtenni a szükséges előkészületeket, hogy képesek legyünk leküzdeni az előttünk tornyosuló akadályokat.

A középponthoz való visszatéréssel szilárddá válik az életünk, és ez – a keleti harcművészekhez hasonlóan számunkra is – lehetővé teszi a támadások kivédését, valamint energiát ad a kitörésekhez, támadásokhoz, a Sárkány szárnyalásaihoz. Nem elhanyagolható az a körülmény sem, hogy a Föld reális rálátást biztosít a dolgok folyamára, és elgondolkodásra késztet.

Ahhoz, hogy mindezt az igénybevételt jól bírjuk, oda kell figyelnünk a fáradtság veszélyére, és lehetőleg megelőzni annak kialakulását. Mellőzhetetlen segítőtársunk ebben a FYTOMINERAL. Egyáltalán nem véletlen, hogy a FYTOMINERAL használatát éppen januárra ajánljuk. Az ősi kínai mesterek szerint ugyanis ebben a hónapban befolyásolhatjuk leginkább az elkövetkezendő évet. Egy valami biztos: az erő 2012-ben is csak jól jöhet.

E. J.

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)