A nyers virágpor bemutatása

Elsőként Magyarországon itt, a Natúrszigeten bemutatjuk a teljesen tiszta, természetes állapotában lévő, nyers virágport. A nyers virágpor különbözik a kiszárított virágportól (melyet már sokan ismernek Magyarországon is). A nyers virágport hosszú távon mélyhűtőben kell tárolni. A -20 fokból kivéve azonnal könnyedén fogyasztható, mivel víztartalma 10% alatt van.

A nyers virágpor íze omlós, puha, lágy, édes és többségében nagyon finom. A nyers virágporban benne marad a természet legjava, benne maradnak a flavonoidok, benne maradnak a növényi illóolajok, rengeteg vitamin, melyek mind-mind hiányoznak a kiszárított virágporból.

A nyers virágpor szuperélelmiszer, talán nem túlzás azt állítani, hogy az 5 legjobb szuperélelmiszer egyike. Számos élsportoló, testépítő fogyasztja ma is.

Miért szuperélelmiszer a nyers virágpor?

Kincs a kanálbanEgy mondatban a válasz: elméleti alapokon vizsgálva, csak nyers virágporon és vizen, az ember képes lehet hónapokon keresztül is életben maradni, viszonylag jó egészségi állapotban, tehát nem legyengülve, nem megbetegedve. Ez a tény nem mondható el szinte egyetlen egy másik természetes élelmiszerről sem. Mindez annak köszönhető, hogy a virágpor szemcsék tartalmazzák a növények életben maradásához és szaporodásához szükséges összes összetevőt.

A nyers virágporban benne van mind a 22 aminosav, amiből az ember teste felépül. A virágpor igazán jó fehérjeforrás, a benne lévő fehérjék (aminosavak) minősége a legjobbak közzé sorolható.

A virágpor tökéletes eledel vegetáriánusoknak. Az Egyesült Államokban, Japánban és számos nyugat-európai államban egyre nagyobb teret hódit a vega és vegetáriánus életmódot élők körében.

A nyers virágporban lévő flavonoidok mennyisége és minősége bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt túlszárnyal. Kutatók kimutatták, hogy 20 gramm (egy púpozott evőkanál) nyers virágpor 900 gramm (majdnem 1 kg!) zöldség vagy gyümölcs tápanyagtartalmával egyenértékű.

A nyers virágport komolyan kell venni, ha az egészségünk megőrzésében gondolkodunk!

A nyers virágpor tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Nem soroljuk fel őket, mert gyakorlatilag az összes jelen van benne, amire testünknek szüksége van. Fontos azonban kiemelni azokat, amelyek aránya jelentős: ilyen a B-vitamin csoport, a béta-karotin, a rutin és a flavonoidok.

A virágpor valóságos flavonoid bomba

A nyers virágporban lévő növényi színező anyagok, azaz a flavonoidok, flavonok, flavanok jelentős koncentrációban vannak jelen.A méhek tudják, mi a jó...

A legtöbb flavonoid tartalmú italt, lekvárt a benne lévő cukrok megolvasztása céljából szükséges felmelegíteni (40-50 Celsius-fokra). Sajnos ezt a gyártók nem mondják el a vevőknek. A felmelegítés hatására pedig, akarva-akaratlanul, a flavonoidok és a vitaminok károsodnak, mennyiségük csökken. Csodák nincsenek: egy kis üvegcsébe több kilogramm gyümölcsöt és zöldséget veszteség nélkül nem lehet elhelyezni.

A nyers virágpor esetén erről nem beszélhetünk, hiszen a méhek által begyűjtött virágpor nem megy át semmilyen ember irányította, mesterséges kémiai folyamaton. A méhészek speciális rácsot helyeznek a kaptár bejárata elé, melyen a méhek keresztül hatolnak, miközben a lábukban tartott virágpor szemek fennakadnak a rácslyukakon, és lepotgyognak a kaptár aljába. Innen a méhész egyenesen abba a dobozba helyezi, amelyben Ön végül megkapja a finom, táplál,ó természet adta eledelt.

Az ORAC értékkel mérjük egy étel antioxidáns hatását. A nyers virágpor 100 grammra vetített ORAC értéke 250 000. Csak összehasonlításképpen, az ugyancsak szuperélelmiszernek tartott goji berry ORAC értéke csupán 25 000.

Kinek ajánlott?

A nyers virágpor szuperélelmiszer, így gyakorlatilag mindenkinek ajánlott. Fontos leszögezni, hogy nem gyógyszer, viszont számos betegség kezelésében jelentős szerepet játszhat.

A virágpor különböző hatásairól itt olvashat.

Minden benne van, ami szükségesElveszi az étvágyat, segíti a fogyókúrát

A virágpor önmagában nem fogyasztószer, viszont az egyik legjobb étvágycsökkentő. Egy nagyobb evőkanálnyi virágpor akár teljes 24 órára képes úgy elvenni az étvágyat, hogy közben nem érezzük magunkat fáradtnak, gyengének, erőtlennek. Számos lefogyni vágyó embernek éppen ez jelenti az igazi gondot, így számukra a nyers virágpor kiváló megoldás lehet.

Egyéb érdekességek

A nyers virágpor nem az a virágpor, amire allergiásak szoktunk lenni, ugyanis a méhek nem ezeket a „rossz” pollenszemeket gyűjtik össze. A nyers virágpor számos esetben képes volt a virágpor allergia tüneteit teljesen megszüntetni.

Rendelés és részletes információk itt.
Infovonal: +36 70 / 7733 059.

És végezetül

Mindezidáig Magyarországon a méhészek csak a szárított virágport hozták forgalomba, mivel ez terjedt el, és valljuk be, könnyebb vele bánni. A Nyersviragpor.hu méhészei úgy döntöttek, hogy a nehezebb utat választják, és felvállalják a virágpor tárolásával és kezelésével járó nehézségeket, hogy az embereket ne fosszuk meg a természet eme csodálatos kincsétől.

A Nyersvirargpor.hu méhészei nem vesznek ki a virágporból semmit, úgy juttatják el azt Önhöz, ahogy maga a természet megalkotta.

(x)