A nyers virágpor bemutatása

Elsőként Magyarországon itt, a Natúrszigeten bemutatjuk a teljesen tiszta, természetes állapotában lévő, nyers virágport. A nyers virágpor különbözik a kiszárított virágportól (melyet már sokan ismernek Magyarországon is). A nyers virágport hosszú távon mélyhűtőben kell tárolni. A -20 fokból kivéve azonnal könnyedén fogyasztható, mivel víztartalma 10% alatt van.

A kaptár kincse – fókuszban a méhpempő

Sokan tudjuk, hogy a méhek nemcsak aranyos színűek, hanem tényleg aranyat is érnek. Az általuk előállított termékekkel rengeteg problémán lehet segíteni. Tapasztalataim során a legtöbb ember tudja ezt és nagyra becsüli őket, de sok félreértés adódik a használatukat illetően. A méhészeti termékek közül a méhpempő a legkevésbé ismert. Sokan összetévesztik a propolisszal.

A gyógyító méhpempő

A táplálkozástudományi szakértők szerint a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon. Közismert gyógyhatásai közül a legfontosabbak: javítja a szervezet általános egészségi állapotát, növeli a munkateljesítményt, a koncentrációs készséget, jótékonyan befolyásolja az alvási ciklust, erősíti a memóriát. Tavasszal, a méregtelenítési időszakban különösen javasolt legalább 6 hetes kúrát tartani egészségünk megőrzése érdekében, de számos betegség is megelőzhető, illetve nagymértékben visszafordítható a méhpempő fogyasztásával.