A kaptár kincse – fókuszban a méhpempő

Sokan tudjuk, hogy a méhek nemcsak aranyos színűek, hanem tényleg aranyat is érnek. Az általuk előállított termékekkel rengeteg problémán lehet segíteni. Tapasztalataim során a legtöbb ember tudja ezt és nagyra becsüli őket, de sok félreértés adódik a használatukat illetően. A méhészeti termékek közül a méhpempő a legkevésbé ismert. Sokan összetévesztik a propolisszal.

Míg a propoliszt (méhszurok) a kaptárak fertőtlenítésére, nyílásainak tömítésére, ragasztásra készítik a méhek, addig a méhpempőnek elsődleges célja a táplálás.

A méhpempőt a dajkaméhek garatmirigyükben termelik. A fiatal méhálcák és az anyakirálynő ezt fogyasztva lesz alkalmas feladatainak elvégzésére. A dolgozó méhek életük első 3 napjában, a királynő egész életében csak a méhpempőt fogyasztja. Az eredmény nem marad el. Több, mint 200-szoros testsúlygyarapodás, és míg a dolgozók 5 hétig élnek, addig a királynő 5-6 évig. Közben naponta több ezer petét rak.

Mitől ilyen szupertáplálék a méhpempő?

Kincs lakik benne...Számtalanszor vizsgálták és elemezték. Igen gazdag hormonokban, vitaminokban. B5-vitamin (pantoténsav) tartalma a természetes anyagok közül a legmagasabb. Ásványi anyag tartalma is óriási.

A fehérjék építéséhez szükséges esszenciális aminosavak mindegyike megtalálható a méhpempőben.

Az idegingerület-átvivő (neurotranszmitter) anyagok közül az acetilkolin tartalma jelentős. Ez az összetevő nélkülözhetetlen az egészséges idegállapothoz, a szellemi frissességhez. Semmilyen más természetes anyagban nem található meg. Talán ezzel is magyarázható, hogy idős korban felvirágoztatja az emberek kedélyállapotát, és az elbutulás (dementia) is nagymértékben javul.

A nyugati orvoslás az acetilkolin szint növelésére gyógyszereket vet be (főként Alzheimer-kórban), de egyik sem veszi fel a versenyt a méhpempővel, amiben egyéb bioaktív anyagok garmadája is biztosítja, hogy az acetilkolin jótékony hatása mellékhatás nélkül kiteljesedjen.

Tapasztalataim a méhpempővel

Sokszor tapasztaltam az évek során, hogy egy-egy kúra valósággal „kinyitja” az agysejteket, fokozza a koncentráltságot, az odafigyelés képességét. Vizsgázó fiatalok beszámolója szerint annyira bevált vizsga előtt, nagy adagban, hogy még az is eszükbe jutott, amit meg sem tanultak…

Mivel a méhpempő a szervezet hormonháztartásához szükséges biogén anyagokat is tartalmazza, a szervezet könnyen épít hormont a segítségükkel. Olyat, amilyen hiányzik. Ha klimax van, akkor ösztrogént, ha meddőség, akkor azokat a hormonokat és olyan arányban, amelyek ahhoz kellenek, hogy a magzat megtapadjon.Királynők tápláléka

Nagy öröm látni a boldogságot, amit az a kismama él át, aki többször is elvetélt, és semmilyen hormonkészítménnyel nem tudtak rajta segíteni, most viszont ikreket vár, és jól van.

A klimaxosok, akik éjszaka nem tudtak aludni, valamint a kimerültek és a depressziósok sokszor számolnak be jelentős javulásról.

Az anyatej mennyiségének növekedése szoptatós anyáknál a pempő komplex hatásának eredménye. A méhpempő részben pótolja a vitaminokat, ásványi anyagokat, részben jótékony hatású a belső elválasztású mirigyekre.

Izületi gyulladásban is láttam jótékony hatását. Egy éve fájó könyökizület „mellesleg” végleg meggyógyult a fáradékonyságra használt méhpempő hatására.

Kívül-belül arany...A csontritkulás esetén elért eredmények az ösztrogénszintre kifejtett hatásának köszönhetők.

Fizikai erősítő hatása különösen gyermekek esetében látványos. A gyermekgyógyászatban koraszülötteknél – még reménytelen esetekben is – súlygyarapodásról számoltak be. Idős, legyengült emberek erőre kapnak, étvágyuk növekedik amellett, hogy szellemileg is frissebbé válnak.

A stresszhelyzetek nem kerülhetők el, naponta megéljük őket. Az, hogy miként reagálunk rájuk, attól függ, mennyire vagyunk stressztűrők. A méhpempő ebben is segít.

Külsőleg kifejtett hatása szintén kiváló. Akár közvetlenül a bőrre is kenhetjük. Kisimítja a bőrt, és halványítja a különböző foltokat. Bármelyik kozmetikummal felveszi a versenyt.

Dr. Korózs Erika
természetgyógyász, fitoterapeuta
hatástan szakgyógyszerész

Hol kaphatok még információt, és hol érdemes vásárolni?

További információkat a méhpempőről az alábbi elérhetőségeken talál:

Weboldal: www.méhpempő.hu
Tel: +36 70 / 3377-059
E-mail: info@mehpempo.hu

(x)