Hogyan fogjunk hozzá a „nagytakarításhoz”?

A szervezet folyamatos méregtelenítése rendkívül fontos az egészség megőrzésében. A legegészségesebb étrend, a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs vagy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, illetve a friss levegőn végzett mindennapi mozgás mellett sem tudjuk megakadályozni, hogy bélrendszerünkben toxikus anyagok termelődjenek.

A táplálék lebontása folyamán keletkező salakanyagok részben kiválasztódnak ugyan, de egy részük lerakódik a szervezetben, és hat a szervek működésére, az erek és a vér minőségére, a bőr küllemére, a szervezet öregedési folyamatára, illetve „homályos hátterű” betegségek kialakulására (ízületi fájdalmak, hátfájás, rossz fogak, fogínysorvadás, epekövek, szürke hályog stb.).
Ezért a legtöbb egészségügyi probléma kezelését alapos belső tisztítással javasolt kezdeni, hogy szervezetünk megszabaduljon azoktól az anyagoktól, amelyek nehezítik, sőt olykor lehetetlenné teszik a működését. Közismert tény, hogy a fejlett országok lakosai semmiben nem szenvednek hiányt, sőt inkább mindenből túl sok áll a rendelkezésükre (élelmiszer, információ, anyagi javak, kötelesség, kötelezettség, előítélet stb.). Mindezzel összefügg a fokozódó stressz, a rák, az ízületi panaszok és további ún. „civilizációs betegségek” elterjedése.

A humátok ismerik a dörgést

Szárazság helyett megtisztulásAz egyik legalapvetőbb, leghatékonyabb megoldás az ENERGY humáttartalmú készítményeinek használata: CYTOSAN, CYTOSAN INOVUM, CYTOSAN FOMENTUM GÉL, BALNEOL, CYTOSAN SZAPPAN és most már a CYTOSAN SAMPON is.

A kapszula formájában elérhető CYTOSAN és CYTOSAN INOVUM fontos ligno-humátokat tartalmaz, amelyek magukhoz kötik a szabad gyököket, a nehézfémeket és további nem kívánatos anyagokat, majd pedig kiválasztják őket a szervezetből. A huminanyagok molekulái a bélfalon átjutva bekerülnek a véráramba, így közvetlenül segítik a máj tisztító funkcióját, az epe termelődését, javítják az anyagcserét, és támogatják a sejtregenerációt.

A CYTOSAN-ok következő fontos összetevője a szilimarin (a máriatövis magjából), amely jótékonyan befolyásolja a májműködést. A készítmények tartalmaznak borostyánkősavat is, amely biztosítja a sejtek energetikai egyensúlyát.

A CYTOSAN INOVUM-ban közvetlenül a tőzegből nyert kálium-humátot is találunk, ezért ebben a készítményben több a nyomelem. A termék további összetevője a zöld (francia) agyag. Bár ez nem szívódik fel a bélrendszerben, figyelemre méltó az abszorpciós és a gyulladásellenes képessége. A CYTOSAN INOVUM kiválóan használható az emésztőrendszernek a helytelen életmód következtében kialakult károsodása, hasmenés vagy székrekedés esetén, akut vagy krónikus mérgezések kezelésére, valamint a vastagbéldaganat kialakulásának megelőzésére. Alkalmazása radioaktív sugárzás (pl. sugárterápia) esetén kifejezetten javasolt, mert gyorsítja a test regenerálódását. Kiegészítő készítményként a rákbetegségek gyógyításában is használható, ám a CYTOSAN INOVUM kúra megkezdésével a kemoterápia után legalább 3 napig várni kell.

Ha a beteg a kapszulát nem tudja egyben lenyelni, szedjük szét, és a tartalmát vízben keverjük el. Ez a módszer akkor is alkalmazható, ha szeretnénk elérni, hogy a készítmény már a szájüregben, a garatban, esetleg a nyelőcsőben elkezdje kifejteni a hatását (egyébként a zselatin kapszulák csak a gyomorban kezdenek feloldódni). Ha a készítményt folyadékba szórjuk, ügyeljünk rá, hogy a kis agyaglerakódást is bevigyük a szervezetbe, mert a hatás csak így lesz teljes.

Egy kis „alkímia”

A humáttartalmú készítmények külsőleg is széles körben alkalmazhatók. A CYTOSAN kapszulában található port belekeverhetjük bármelyik Pentagram® krémbe, így felerősítjük az egyes krémek hatékonyságát. Ha DRAGS IMUN-nal elegyítjük, még sikeresebben harcolhatunk a szemölcsök ellen. Pár csepp FYTOMINERAL hozzáadásával pedig kiváló fiatalító és bőrtisztító pakolást készíthetünk. Végül: a CYTOSAN, a FYTOMINERAL és a DRAGS IMUN trió segítségével olyan gyógyító kásához jutunk, amely remek fájdalomcsillapító hatású borogatásként szolgál (ízületek, végtagduzzanatok, fog stb.).

Kozmetikum a Föld mélyéről

A készítményekben levő huminanyagok egyedülálló üledékes forrásokból (agyag, tőzeg, barnaszén és lignit) származnak, egy legalább 40 ezer éve tartó folyamatban, növények és részben állatok hosszan tartó vegyi és biológiai lebomlásával jöttek létre.

Ezeket a kivételes anyagokat a CYTOSAN FOMENTUM GÉL is tartalmazza. A készítmény hathatósan csillapítja a különböző bőrproblémák (gomba, ekcéma, akne stb.) tüneteit. Hatékonyan enyhíti a fáradt izmok és ízületek fájdalmát, serkenti a szövetek vérellátását, és kellemesen hűsíti, gyógyítja a „napégette” bőrt. A bőrön át a belső szervekre is hat, segíti megfelelő működésüket, valamint fékezi a gyulladásos folyamatokat.

A CYTOSAN SZAPPAN szintén a bőr mélyére hat, támogatja a hámréteg méregtelenítését. A rövid hajúak eddig a szappan áldásos hatásait használták fejbőrproblémáikra is. Ám ezentúl erre a célra elővehetik az új CYTOSAN SAMPON-t, amely visszaszorítja a korpásodást, és jótékonyan hat egyéb bőrgyógyászati problémákra is (pl. pikkelysömör, ekcéma).

A humáttartalmú készítmények sorába tartozik még a BALNEOL, amely a huminanyagok mellett illóolajokat tartalmaz. Ez utóbbiak elősegítik a huminanyagok bejutását a szervezetbe a bőrön és a légutakon keresztül. A BALNEOL elsősorban az ízületekre, illetve a mozgásszervekre hat jótékonyan, tisztítja a nyirokrendszert, megkönnyíti a légzést megfázás vagy asztma esetén, továbbá oldja a görcsöket és az idegfeszültséget. Támogatja a vérkeringést, és kiválóan alkalmazható nőgyógyászati bajokra, visszeres lábra és aranyérre is.

Segítségünk tehát van bőven. Valóságos csodaként élhetjük meg, amikor az évek óta „elmérgeződött” szervezetünk néhány hónapon belül megtisztul. A türelmünkért és kitartásunkért járó jutalmat a saját bőrünkön is megérezzük majd.

Z. K.

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)