Már 3 homeopátiás klubba, több tanfolyamra lehet jelentkezni

Egy éve csak egyetlen homeopátiás klub működött az országban, a szentendrei, ma már három ilyen önkéntes szerveződés is kínál rendszeres programokat, tanfolyamokat az érdeklődőknek. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület támogatásával a Natúrsziget továbbra is segíti az országos laikus klubhálózat kiépítését.

Ma is érvényesnek tartjuk azokat a célokat, amelyeket akkor fogalmaztunk meg, amikor elvállaltuk ennek a nemes feladatnak a médiatámogatását:

„Valamennyi megalakuló klub célja lehetne a homeopátia mind szélesebb körben való megismerése és megismertetése, a tapasztalatok, sikerek, kudarcok megbeszélése, a kezeléssel kapcsolatos tévhitek eloszlatása, a szakemberek által irányított tanulások, továbbképzések.

Közös célunk, hogy a homeopátia legyen olyan, a maga helyén és idejében választható gyógymód, melyet kezelőorvosunk is ismer és elismer. A hagyományos gyógyászat nem a homeopátia ellenfele, hanem annak „társa” kell hogy legyen, hiszen egymásnak kiegészítői, gyakran alternatívái. Mindkettőnek, mint minden gyógyítással foglalkozó tudománynak, ugyanaz a célja: a gyógyítás.

»A gyógyítás legmagasabb eszménye az egészség gyors, kíméletes, tartós helyreállítása, illetve a betegség teljes mértékű elhárítása és megszüntetése a legrövidebb, legbiztosabb és legártalmatlanabb módon, könnyen érthető elvek alapján.« – írta Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja. Ezt az állítását aligha vitathatja bárki.?

Szentendre, Nagykovácsi, Üllő, Göd

A klubmozgalom úttörői a szentendreiek voltak, és ma is ők kínálják a leggazdagabb programot az érdeklődőknek. A második félévben első alkalommal szeptember 25-én gyűlnek össze. Ősszel egyébként a homeopátia új irányzatairól, a Scholten- és a Sankaran-módszerről tart előadást dr. Kürti Katalin, illetve dr. Okos Ella. Nem kevésbé érdekes dr. Molnár Mariann előadásának témája, „a fitoterápia kiváltása homeopátiával”. A klubtagok örömére egyébként korábbi törzshelyükről szeptembertől vonzóbb, színvonalasabb környezetbe, a P´Art moziba költöznek át.

A nagykovácsiak szeptember 23-án indítják őszi programsorozatukat. Az első előadást dr. Cesko Izabella gyermekorvos tartja, „Sérülések gyógyítása homeopátiával” címmel.

A legfiatalabb klub az üllői, és a klubösszejövetelek sorát is ők nyitják a legkorábban, már e hét végén, szeptember 16-án találkoznak. A meghívott előadó dr. Keserű Róza, előadásának címe: „Bevezetés a miazma tanba”. Üllőn kezdő tanfolyamot is tartanak laikusoknak október 14-én és 28-án, 2×4 órában.

Gödön is formálódni látszik a homeopátiás klub. E folyamat első lépése lehet az október 14-15-ére tervezett 2 napos tanfolyam egészségügyi képzettség nélküliek számára. A tanfolyam címe: Gyógyítás a családban homeopátiával.

Kedvcsinálónak itt is közreadjuk a 8000 Ft-ba kerülő gödi tanfolyam programját:

  • A homeopátia története és alapelvei
  • Lázas és hurutos betegségek homeopátiás kezelése
  • Sérülések és köhögéssel járó állapotok homeopátiás kezelése
  • Akut hányás és hasmenés, valamint az „utazási betegség” és a lámpaláz homeopátiás kezelése

Mind az üllői, mind a gödi tanfolyamra lehet még jelentkezni. A további részletekről portálunkon olvashat.