Allergia kezelése homeopátiával

Az allergiás megbetegedések száma világszerte emelkedik. A felnőttek 20, a gyermekek 7-20 százaléka érintett. Cikkünk gyermekgyógyász szakorvos, homeopátiás orvos szerzője azokról a lehetőségekről ír, amelyeket a homeopátia kínál a betegség elkerülésére és kezelésére.

A növekvő környezetszennyeződés, a városi életforma és az ezzel járó stressz, a táplálékok előállításához felhasznált adalékanyagok, színezékek, tartósítószerek és a szoptatás időtartamának csökkenése egyaránt befolyásolják az allergiás betegségek gyakoriságát. A felnőtt lakosságnak átlagosan 20 százaléka és a gyermekek 7-20 százaléka szenved valamilyen allergiás megbetegedésben (táplálékallergia, ekcéma, asztma, szénanátha, kötőhártya-gyulladás).

A genetika szerepe

Az allergiás hajlam genetikai öröklődése egyértelmű: egyik szülő allergiája esetén az utódok átlagosan 40 százaléka, míg mindkét szülő érintettsége esetén a gyermekek átlag 60 százaléka lehet allergiás. Nem biztos azonban, hogy ez a genetikai hajlam az allergiára minden esetben tényleges betegségben nyilvánul meg. Az öröklődés módját, a „hibás” géneket megváltoztatni nem tudjuk, de ha sikerül harmonizálni a szervezet működését megfelelő homeopátiás alkati és úgynevezett akut szerekkel, és sikerül elkerülni a betegséget kiváltó külső, allergizáló hatást (allergének), akkor tényleges betegség nem jelentkezik.

Ha a tüsszögés, orrdugulás, híg, vízszerű orrfolyás, szemkönnyezés, az orr, a garat, a lágy-szájpad viszketése, esetleg asztmás nehézlégzés tavasztól késő őszig okoz panaszt, akkor ezt a fajta „náthát” szénanáthának nevezzük: jóllehet nem a széna okozza, hanem a növények virágpora, vagyis a pollenek.

Miben segít a Coryzalia?

Az akut allergiás tünetek kiválóan reagálnak a szervezet öngyógyító funkcióit segítő homeopátiás szerekre. Segítségükkel mérsékelhető a maró könnyezés, égető orrfolyás, orrdugulás, a torokban, a belső hallójáratban érzett viszkető érzés, a szaglás és az ízérzékelés csökkenése, a tüsszögés és köhögés.

A homeopátiás komplex készítmények közül a CORYZALIA tabletta több, azonos hatóterületű monokészítmény kombinációjaként hatékonyan csökkenti a szénanátha tüneteit. A benne található ALLIUM CEPA a híg orrfolyással és könnyezéssel járó orrfolyásra hat. Az ATROPA BELLADONNA az orrnyálkahártya- és gégehurut mérséklésére. A SABADILLA OFFICINALIS jellemzője a nátha, a rohamokban jelentkező tüsszögés, bőséges orrfolyás. A KALIUM BICHROMICUM a szövődményként kialakuló, jellegzetes zöldessárga váladékozással járó nátha és arcüreggyulladás enyhítője. A GELSEMIUM SEMPERVIRENS sikeresen mérsékli az allergiás nyálkahártya-duzzanatokkal kísért vértolulásos fejfájást, és összetörtség érzést. A PULSATILLA VULGARIS elsősorban az íz, szagérzés elvesztésével járó akut vagy krónikus nátha, szénanátha tüneteire adható.