Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

AMBRA GRISEA
Más néven szürke ámbra.

Kiváltó ok:

Munkahelyi problémák, hozzátartozók elvesztése.

Javallatok:

Izomrángások, hajhullás, orrvérzés (főleg menstruáció alatt); ínyvérzés; hólyag és végbél fájdalom; nem tud vizelni mások jelenlétében.

Jellemzők:

Elcsigázott, hisztérikus beteg; a tünetek gyors helyváltoztatása; nem szeret nevetni; egyedül akar lenni.

Tünetek:

Reszketés, zsibbadás, forróságérzés; gyenge memória, cikázó gondolatok; álmatlanság a gondok miatt; könnyen elpirul; szédülés; szúró szemhéj fájdalom; féloldali nagyothallás; bűzös lehelet; nehéz nyelés; görcsös köhögéssel járó böfögés; gyomorégés (főleg tejfogyasztás után); has puffadás, májtáji fájdalom; gyakori székletürítési inger (eredmény nélkül); csípő, viszkető érzés vizeletürítés közben; bőséges, kékes, nyálkás hüvelyfolyás; a kéz és a láb izomgörcsei; verejtékezés a hason és a combokon.

Javul:

Lassú mozgástól; szabad levegőn; hideg italoktól.

Romlik:

Zenétől (sírni kezd); mások jelenlétében; reggel; meleg tejtől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.