Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

AMMONIUM BROMATUM (Ammonium-bromid)

Javallatok:

krónikus gége- és légcsőgyulladás, különösen szónokoknál, idegi alapú fejfájás, túlsúly

Jellemzők:

rossz közérzet, tompaság, ami rosszabbodik fekvésnél, éjszaka, fájdalom, ami fulladás érzéssel párosul

Tünetek:

Összeszűkülés érzése, éles fájdalom a fejben, bilincs érzése a fülek felett, körben a fejen; jobb oldali fejfájás, közel a szemhez (mintha egy szöget vernének a fejbe), a szemgolyók megnagyobbodása, szem körüli fájdalom, ami a fejbe sugárzik, a szemhéjak duzzanata. Szemhéj széli mirigyek gyulladása, tüsszögés, sűrű orrváladék, ingerköhögés a torokból, száraz, görcsös köhögés, különösen éjszaka. A torok napközben fehér, ragadós váladékkal telített. A gyomorból felszálló fojtogató érzés, ami sóhajtásra és járkálásra késztet. Fulladás érzése, órákig tartó köhögés, megszakítás nélkül, hirtelen köhögési inger, ami hányáshoz vezet és a levegővételt akadályozza. Izgató érzés a köröm alatt az ujjakon, ami csak a köröm rágásával múlik el. Erős indíttatás körömrágásra.

Javul:

melegben, meleg italoktól

Romlik:

szabadban, hideg levegőtől, éjjel 3 órakor, ébredésnél

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.