Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

APIS MELLIFICA
Méh. A gyógyszer alapanyaga a méh testéből készül.

Javallatok:

Duzzanat, vizenyő, gyulladás, rovarcsípés, allergiák, melyek nagyfokú ödémával járnak, és minden olyan tünet, mely a méhcsípéshez hasonlít, azaz duzzadt, fájdalmas, piros (nem vörös), az érintést sem tűri, javul a hideg borogatásra. Kitűnően alkalmazható szemhéjduzzanattal járó kötőhártya-gyulladásban. Hasznos szer ízületi és mellhártya izzadmányok (folyadék) kezelésében, mert elősegíti a felszívódásukat.

Jellemzők:

Gyors és rövid ideig tartó hatás. Sűrűn ismételhető szer. Nem szabad alacsony hígításban használni.

Tünetek:

A fent leírt jellemzőkön kívül a gyorsan kialakuló láz, a torok, gége, ízület, bármely testtájék duzzanata, csípő, égető fájdalmak, melyek hideg borogatásra javulnak, a legkisebb érintésre is fokozódnak.

Javul:

Hideg borogatástól, friss levegőtől.

Romlik:

Nyomástól, érintéstől, melegtől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.