Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ARGENTUM NITRICUM
Ezüstnitrát. Népies neve: pokolkő.

Javallatok:

Szorongás; idegesség; önbizalomhiány; hasmenés, idegességhez társuló; gennyes szemgyulladás (főleg újszülött kori). Hangszálak megerőltetése következtében fellépő rekedtség.

Jellemzők:

Aggodalom, kapkodás, feladatvégzés előtti lámpaláz. Szálka szúrásához hasonló fájdalmak.

Tünetek:

Idegesség kiváltotta hasmenés (spenótszerű) felfúvódással, böfögéssel. Sietősség, rettegés a megpróbáltatástól, pánikrohamok. Orrviszketés, szaglóérzék elvesztése. Fejfájás, abroncs szorításához hasonló. Nyelvcsap vörös, a torokban szálka-, hajszálérzet. Hányingerrel járó szívdobogás, szabálytalan pulzus.

Javul:

Hűvös levegőtől, hideg vizes fürdőtől, összegörnyedve. A hányinger savanyú ételtől, italtól csökken.

Romlik:

Aggódástól, cukortól, melegtől, jobb oldalán fekve.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.