Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ARNICA MONTANA
Hegyi árnika. Hegyi rétek növénye, a fészkesvirágúak családjából. Már az ókorban „balesetet szenvedettek növényeként” emlegették.

Kiváltó ok:

Fizikai, pszichikai trauma, túlerőltetés.

Javallatok:

Sérülés, véraláfutás, zúzódás, bevérzések, izomláz, műtéti beavatkozások, testi, lelki összetörtség, fizikai kimerülés, véreres, fáradt szemek.

Jellemzők:

Hajszálérbetegségek fő szere. Nem szereti, ha közelítenek hozzá, az érintést sem tűri, szeretné, ha békén hagynák.

Tünetek:

Összezúzottság érzés az egész testben vagy a sérült részen, amely lehet lázas állapot, szülés, kifáradás következménye; az ágyát keménynek érzi, izeg-mozog. Vérzéshajlam. Forró fej, hideg végtagok.

Javul:

Nyugalomban.

Romlik:

Hőségtől, nyirkosságtól, érintéstől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.