Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ARUM TRIPHYLLUM
Indián retek. Amerikában, Kínában élő növény, melynek mérge az elme ingerlékenységét okozza.

Kiváltó ok:

Éneklés, beszéd.

Javallatok:

Étvágytalan, kedvetlen, sovány, fejfájós gyermek. Torok, gége betegségei, afták a szájban. Asztma. Urémia (húgyvérűség).

Jellemzők:

Maró váladékok, nyilalló fájdalmak. Mogorva, makacs beteg.

Tünetek:

A beteg orra dugul, piszkálja. Tüsszög. Jellegzetes a száj szárazsága, a beteg tépkedi a bőrt róla. Fájdalmas gyulladás, mély zúzódásos, égető fájdalmak. Fájdalmas torokköszörülés, úgy érzi, mintha nyílt seb volna a torkában. Rekedt, hangja elcsuklik. Nyaki mirigyei megnagyobbodtak. Fejfájás, mely romlik, ha a beteg bebugyolálja a fejét. Kevés vizelet termelődik.

Romlik:

Szónoklástól, nedvességtől, hőségben. Fekvő helyzetben.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.