Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

BERBERIS VULGARIS
Sóskaborbolya.

Javallatok:

Vesekő, epekő, aranyeres csomók.

Jellemzők:

Vizeletképző szervekre hat, elősegíti az epe ürülését, vénás pangás.

Tünetek:

Egy pontból kisugárzó, helyüket és erősségüket gyorsan változtató fájdalmak. Mélyen ülő, karikás szemek, orrcimpa viszketése, nyálkahártyák szárazsága, nyúlós nyál, torokszárazság. Epegörcs, mely a gyomor felé sugárzik; zavaros, hússzínű, üledékes vizelet; vizeletürítés nehezített; hátfájás, főleg ha kimerült; combokba sugárzó fájdalom.

Romlik:

Mozgástól, rázkódástól, állás közben, fáradtságtól

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.