Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

BORAX
Nátrium-tetraborát.

Javallatok:

Nyálkahártyák aftás, hurutos megbetegedése, vérző szájfekélyek, szájpenész; krónikus kötőhártya-gyulladás, befordult szemhéj; hólyaghurut, vesegyulladás, utazási betegség (kinetózis).

Jellemzők:

Puhány, petyhüdt izomzatú gyermekek szere. Ráncos, sápadt bőr. Ijedős, ideges, izgő-mozgó, érzékeny beteg. Könnyen megijed a váratlan hangoktól, fél a vihartól. Álmából felriad, úgy érzi, mintha zuhanna.

Tünetek:

Szúró fájdalmak a bordák között. Szédülés, különösen lépcsőn járáskor. Duzzadt, pörkös, tapadós szemhéjak. Vörösen fénylő orr. Pókhálóérzet az arcon. Váltakozó oldalon fellépő orrdugulás. Fognyomatot mutató, repedezett nyelv, keserű szájíz. A beteg émelyeg, böfög.; viszkető ekcéma a kézen.

Javul:

Nyomástól; este.

Romlik:

Liftező (le és fel) mozgástól; váratlan zajok; ringatás hatására; lefektetéstől. Hidegtől, nyirkosságtól.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.