Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

CALCIUM SULPHURICUM
Kalciumszulfát.

Kiváltó ok:

Gyakran a nedvesség.

Javallatok:

Puha tapintatú mirigyduzzanatok, fibrómák, sipolyok, szaruhártya fekély. Csecsemőknél ekcéma, hasfájás, orrfolyás. Váladékos szem; hasmenés.

Jellemzők:

Gyenge reakciókészség; a szer hat a mirigyekre, nyálkahártyára, csontokra, bőrre. Gennyesedési hajlam. Mindig siet.

Tünetek:

Mindig sietős beteg; sűrű, sárga, csomós, véres genny, gennyes pattanások az arcon, szappan íz a szájban; bűzös, hideg lábizzadás; ?égő? talp; nehezen gyógyuló sebek a bőrön. Álmából légszomjra riad fel a beteg.

Javul:

Szabad levegőn,, fürdéstől, helyi melegítésre, kitakarózástól.

Romlik:

Huzattól, érintéstől, hidegtől, nyirkosságtól, meleg helyiségben.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.