Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

CALENDULA
Körömvirág. Nyílt sebekre, égésre, vágásra külsőleg is használatos (oldat, kenőcs) gyógynövény. Elsősegélyszer.

Javallatok:

Sebgyógyulás elősegítése, égések, fejsebek, foghúzás után. Gennyesedés, üszkösödés megelőzése.

Jellemzők:

A sérülés mértékéhez képest nagy fájdalom.

Tünetek:

A beteg bőre sárgásan elszíneződött, libabőrös. Az egyik orrjáratból bőséges, zöld váladék ürül; gyomorégés; aludttejszerű széklet. Bőséges menzesz. Megnagyobbodott méh. A beteg könnyen megrémül; hallása kifinomult.

Javul:

Járkálás közben, vagy ha teljesen mozdulatlanul fekszik.

Romlik:

Nyirkos időben; ha fázik.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.