Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

CHINA RUBRA
Kínafa kérge. Dél-amerikai fa száraz kérgéből készülő szer, melyet Hahnemann elsőként vizsgált, és amely elvezette őt a homeopátia törvényeihez. Alkaloidákat tartalmaz, a malária kezelésére használták.

Kiváltó ok:

Folyadékvesztés (hányás, hasmenés, vérzés, verejtékezés).

Javallatok:

Vérzések, folyadékvesztés utáni állapotok, melyek gyengeséggel társulnak, vérszegénység, lábadozás, ájulás hajlam.

Jellemzők:

A tünetek fellépte és elmaradása, periodicitás.

Tünetek:

Sápadt, fakó arc, karikás szemek, szagérzékenység. Fülcsengés. Gyomorpanaszok, haspuffadás, főleg gyümölcsevés után. Nagyfokú izzadás.

Javul:

Erős nyomástól, összegörnyedéstől, meleg szobában.

Romlik:

Periodikusan, érintéstől, hidegtől, gyümölcstől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.