Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

CICUTA VIROSA
Gyilkos csomorika.

Kiváltó ok:

Agyrázkódás, agysérülés, nyelőcsősérülés.

Javallatok:

Heves görcsös állapot, tetanusz, rángások, rángatózás, izomgörcsök, epilepszia. Szemhéjrángatózás. Csuklás. Szédülés. Izgatottsággal járó fejfájás. Agyhártyagyulladás. Orrvérzés.

Jellemzők:

Elsősorban az idegrendszerre ható szer. Intenzív görcsös állapotok. Gyerekes viselkedés, mániás állapotok, erőszakos, ingadozó hangulat.

Tünetek:

Verejtékes, eltorzult arc. Végtagok rángása, kicsavarodása, főleg a bal kar és láb rángása. A roham végén kimerültség. A beteg időben dezorientált, emlékezete kihagy. Pupillák tágak, de görcs alatt beszűkülnek. Fogcsikorgatás, a beteg szája habzik. Álmában nyelvét megharapja. Szemeit forgatja, tekintete merev. Hány, hasa görcsöl, felpuffad. Hangos csuklás. Akaratlan vizeletürítés. Vastag felrakódás a fejen.

Javul:

Ha a fájdalmára gondol (!), melegtől.

Romlik:

Rázkódástól, zajtól, érintéstől, fogzáskor, dohányfüsttől,

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.