Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

COCCULUS INDICUS
Kokkelszem. Alapanyaga kábító hatású méreg, az idegrendszerre hat.

Kiváltó ok:

Virrasztás, szellemi túlerőltetés, utazás, napsütés, túlzott teafogyasztás.

Javallatok:

Utazási betegség (kinetózis), alkoholmérgezés, hallucináció, szemhéjak rángatózása. Végtagbénulás.

Jellemzők:

Félelemre, dühre, bánatra, lelki zavarokra hajlamos. Félénk, ideges, romantikus személyek. Lassú mozgás és beszéd. Érzékeny a hangokra, zajokra, szagokra. Váltakozó tünetek. Fázós, de enyhe megerőltetéstől megizzad.

Tünetek:

Kábult, szédül, nyűgös. Arca, nyelve zsibbad, bizsereg, remeg. Izomgörcsök, kézremegés, kézzsibbadás. Szorító érzés a torokban, égő nyelőcső érzés. Émelygés, öklendezés, hányás nyálfolyással. Csuklás. Úgy érzi, mintha hasa éles kövekkel volna tele. Gyakori vizelési inger. Markoló méhfájdalmak; erős hüvelyfolyás. Szívdobogásérzés; ijesztő álmok. Bőre viszket, ha leveszi a ruháit.

Javul:

Üléskor, oldalán fekve, zárt térben.

Romlik:

Utazástól; kialvatlanságtól; érintéstől; zajtól; hidegtől; szabad levegőn.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.