Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

COLOCYNTHIS
Sártök. Japánból származó tökféle, nevezik keserű uborkának is. Erős hashajtó szer.

Kiváltó ok:

Düh, felháborodás, bánat, megfázás.

Javallatok:

Görcsök (bél, vese, nőgyógyászati), gyermekkori köldökkólika, heves, nyilalló fájdalom, zöld hályog.

Jellemzők:

Főleg a belekre hat, hirtelen fellépő, igen erős görcs, görcsös fájdalom esetén. A beteg a fájdalomtól dühös, türelmetlen, morózus, aggodalmaskodó.

Tünetek:

Keserű szájíz, nyelvégés, hasi görcsök puffadással.

Javul:

Erős nyomástól, melegtől, nyugalomban, ha a beteg összegörnyed, széklet vagy szelek távozása után.

Romlik:

Bosszankodástól, éjszaka az ágyban, meghűléskor, ha a beteg a nem fájdalmas oldalán fekszik, mozgásra.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.