Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

CYCLAMEN
Ciklámen.

Kiváltó ok:

Lelkiismeret-furdalás, bánat, terhesség.

Javallatok:

Terhességi hányinger, hányás, csuklás. Migrén. Fájdalmas menstruáció. Tejtermelődés nem terhes nő mellében.

Jellemzők:

Elsősorban a női nemi szervekre és az idegrendszerre hat. Vérszegény, fáradékony emberek szere, akik álmosak, szomorúak, önváddal küzdenek.

Tünetek:

A szabad levegőt a beteg utálja. Látászavarral, forgó jellegű szédüléssel kísért gyomorpanaszok és menstruációs zavarok. Csuklás, felböfögés, émelygés, hányás. Szikralátással, homályos látással, szempanaszokkal együtt járó fejfájás (bal halánték leggyakrabban), mely hideg víztől javul. Gyakori, bőséges vizelet. Fájdalmas menstruáció, sötét, darabos vérrel. A beteg limonádét kíván. Zsíros ételtől rosszul van.

Javul:

Mozgástól, meleg szobában, menzesz idején.

Romlik:

Szabad levegőn, este, hidegtől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.