Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ECHINACEA
Kasvirág. Észak-Amerikában honos, évelő növény, melyet sündisznószerű száraz virágairól lehet felismerni. Eredetileg az őshonos indiánok használták sebek, égések, rovarcsípések, kígyómarások és fertőzések kezelésére.

Kiváltó ok:

Megfázás, vírusfertőzés, baktériumfertőzés, testi és szellemi megerőltetés.

Javallatok:

Fertőzések megelőzése és kezelése, immunerősítés, nyirokérgyulladás, szervezetbe jutott állati mérgek, furunkulusok, fertőzött sebek.

Jellemzők:

Kiváló sebtisztító és fertőtlenítő szer. Általános fáradtság, gyengeség és elesettség érzése; nyugtalanság és feszültség, valamint ellentmondást nem tűrő lelkiállapot. Az érzékek tompasága, aluszékonyság, levertség, izomgyengeség és depresszió.

Tünetek:

Fejfájás, tompa nyakszirti fájdalom, tompa nyomásérzés a fejben, szemben. Hidegrázás, verejtékezés (főleg a homlokon és a felső testrészen), nem túl magas láz. Az orrból rossz szagú váladék ürül, emellett orrdugulás is jelen van. A szájzug és az ajkak felszakadtak. A fogíny puha, visszahúzódó és könnyen vérzik. A nyelv megdagadt és száraz, sebes. Váladék felhalmozódás a torokban. A mandulák erősen pirosak, illetve feketék is lehetnek. Gennyes mandulagyulladás, szürke lepedékkel. Bűzös váladékok. Izomfájdalmak. Gyakori vizelési inger, vizelet-visszatartási képtelenség. Gyomorégés. Szívtáji szorító érzés. Száraz bőr, intenzív viszketés, furunkulusok, egyéb gennyes folyamatok. Hideg végtagok.

Javul:

Nyugalomban és fekve.

Romlik:

Testi és szellemi megerőltetéstől, evéstől, hideg levegőn.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.