Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

GLONOINUM
Nitroglicerin. Robbanóanyag.

Kiváltó ok:

Napszúrás, vérnyomáskiugrás, menzesz elnyomása.

Javallatok:

Napszúrás, vérnyomáskiugrás, klimax, rángógörcsök.

Jellemzők:

Hatása gyors és erős. Szétfeszítő, szétterjedő fájdalmak, vértolulás jellemzik.

Tünetek:

A beteg a ruháját szűknek, kellemetlennek érzi, fél a hőtől, csillogástól. Hullámokban jelentkező, heves fejfájás. Szeme, arca vörös. Fekete foltokat lát. Fülében lüktetést érez. Orra könnyen vérzik. Lüktető fogfájás. Nehézlégzés, mellkasi szorító érzés, heves szívdobogások.

Javul:

Szabad levegőn, ha a beteg felemeli a fejét, hideg borogatástól.

Romlik:

Melegtől, naptól, felhevüléstől, mozgástól, rázkódástól, bortól, hajvágástól.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.