Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

HAMAMELIS
Bűbájdió, varázsdió. Kanada és az Egyesült Államok nedves erdőiben termő cserje különböző részeiből készül a homeopátiás szer.

Kiváltó ok:

Sérülés, megerőltetés.

Javallatok:

Véna- és hajszálérgyengeség, vénás vérzések, pangások, visszerek, kiterjedt szervi vérzések, aranyér, női vérzések, vérvizelés; vérköpés; szemsérülés; elsőfokú égés; operáció utáni fájdalom. Petefészek-gyulladás (főleg vetélés után kialakuló).

Jellemzők:

Belsőleg és külsőleg használható, jól kiegészíti az Arnica-t zúzott sebek esetén. Főleg a vénákra hat.

Tünetek:

Kötőhártya alatt bevérzés. A lábakon visszértágulat, gyulladás, duzzadt, fájdalmas vénák, pangás. A beteg úgy érzi, mintha zúzódás érte volna, mintha szét akarnának pattanni az erei. Aranyeres csomók megduzzadása, égő viszketése, nagyon sötét színű, szinte fekete vérzése. Kalapáló fejfájás; Fájdalmas, érzékeny hüvely.

Romlik:

Melegtől, érintéstől, nyomástól. A fájdalmak nappal erősödnek.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.