Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

KALIUM BICHROMICUM

Javallatok:

Nyálkahártyák gyulladása, orrmelléküregek gyulladása, fekélyek, reumás fájdalmak.

Jellemzők:

Éles, pontszerű fájdalom, nyúlós váladék, pontszerű fekélyek (száj, gyomor stb.).

Tünetek:

Tojásfehérjéhez hasonló, nyúlós váladék, mely vércsíkos is lehet. Orrgyöki fájdalom, orrjáratban pörkök, fekélyek. Heves köhögés. Éles szélű afták, fekélyek a szájban. Rekedtség. Gyomorfekélyben hányinger, sárgás hányás, nehézségérzet. Kívánja a sört, még akkor is, ha ez rontja a gyomorpanaszait. Gyorsan jelentkező és múló reumás fájdalmak, melyek vándorolnak.

Javul:

Nedves melegre, nyáron.

Romlik:

Hidegre, ha lehajol, nyomásra, drámaian mozgástól. Legrosszabbak a tünetek hajnalban 2-4 óra között.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.