Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

LACHESIS MUTUS
Óriás csörgőkígyó. Brazíliában élő mérgeskígyó, Surucucu a másik neve.

Kiváltó ok:

Gyakran klimax, alkoholizmus

Javallatok:

Inkább alkati szerként alkalmazzák, de torokgyulladásban, menstruációs panaszok, pszichikai tünetek esetén is használatos. Hőhullámok. Túlzott alkoholfogyasztás okozta tünetek. A szív és a keringési rendszer megbetegedései (szívdobogásérzés, magas vérnyomás).

Jellemzők:

A klimax jellegzetes szere. Baloldali (vagy balról jobbra vándorló) tünetek. Hőhullámok, beszédesség. A szorítást nem viseli (nyakon, derékon különösen nem). Féltékenység. Tapintatlan magatartás.

Tünetek:

Torokgyulladás (baloldali), mely gyakran sugárzik a fül, a nyak felé. A folyadék nyelése fájdalmat okoz, de a szilárd táplálékot könnyebben nyeli. Sűrű nyál, kellemetlen szájszag. Arcüreggyulladás, homloküreg-gyulladás, ami heves fájdalommal jár. Fojtó köhögés, légszomj, amely miatt a nyitott ablakhoz kell mennie. Menstruáció előtt görcsök, ingerlékenység.

Javul:

Váladékok elfolyásától feltűnően javul. Szabad levegőn, hideg italoktól.

Romlik:

Valamennyi tünet jellegzetesen romlik ébredéskor, melegben, nyomásra, érintésre.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.