Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

LEDUM PALUSTRE
Mocsári molyűző. A hangafélék családjához tartozó örökzöld cserje, mely mocsarakban, lápokban terem.

Javallatok:

Sebek (szúrt, vágott, harapott), szálka, rovarcsípés. Használjuk oltás, injekció helyi tüneteinek kivédésére és rovarcsípés megelőzése céljából (csak alacsony hígításban hat). Szemsérülés. Köszvény.

Jellemzők:

Elsősegély szer.

Tünetek:

Sérülések rosszul gyógyulnak, lilás színűek, hideg tapintatúak. Rovarcsípés helye lila és duzzadt. Szem kivörösödött, akár bevérzett (monoklis szem). Köszvényroham esetén a nagylábujj duzzadt, fájdalmas.

Javul:

Hideg borogatásra, hideg fürdőre enyhül a fájdalom.

Romlik:

Meleg borogatásra, mozgásra.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.