Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

LOBELIA INFLATA
Indián dohány.

Kiváltó ok:

Dohányzás, idegentest félrenyelése, szülés, utazás.

Javallatok:

Terhességi hányás, keresztcsont fájdalma, asztma, időskori tüdőtágulat; nehézlégzés a szülési fájdalmak kapcsán.

Jellemzők:

Mirigyek fokozott működése, váladék termelése; gyengeség, légzési panasz szinte minden tünettel együtt jár.

Tünetek:

Nagyfokú gyengeség, levertség izzadással és nehezített légzéssel. Bizsereg mindene. Fejében tompa fájdalom. Nyálfolyás, öklendezés, hányinger, hányás, csuklás, nehézlégzés (együtt). Jó étvágy. Gombócérzés a torkában, gyomrában. Hörgőkben váladék, nem tudja felköhögni; telítettség érzés a mellkasban.

Javul:

Ha térdére könyökölve ül, ha gyorsan jár, néhány falat étel, néhány korty ital fogyasztása után.

Romlik:

Cigarettafüsttől, dohányzástól, hideg fürdőtől, legkisebb mozdulatra, a csontfájdalom az érintésre.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.