Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

MAGNESIUM SULPHURICUM
Keserűsó.

Javallatok:

bélrendszer, a vizeletkiválasztó szervek, valamint a női ivarszervek betegségei

Jellemzők:

Erős tompaság érzése, általános elesettség, a bőr száraz melegsége.

Tünetek:

Apró, viszkető kiütések testszerte, hasmenés vizeléssel, zöld vizelet, vörös üledékkel, sötét, erős menstruáció, sűrű hüvelyfolyás, a bal kar és láb elzsibbadása az ébredésnél, hátfájdalom (mintha beszakadna), nagy, puha szemölcsök.

Javul:

járásnál, masszírozásra, szabadban, a friss levegőn való mozgásnál, fekvésnél

Romlik:

reggel ébredéskor, vasúti utazásnál, a tengernél, menstruáció előtt, éjjel 3 órakor

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.