Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

MERCURIUS CORROSIVUS
Higanyklorid – HgCl2.

Javallatok:

Nyálkahártyák gyulladásai (hólyaghurut, bélgyulladások, torok- és szájfertőzések), mély, vérző fekélyek (száj, bél), afta. (L. még Mercurius solubilis.)

Jellemzők:

Heves, erőteljes, agresszív tünetek, gyorsan romló folyamatok.

Tünetek:

Égető fájdalmak. Nyálfolyás, bűzös lehelet, vérző fogíny. Nyaki nyirokcsomók megnagyobbodnak. Bélgyulladásban gennyes, nyálkás széklet, mely véres is. Gyakori fájdalmas székelési inger, mely nem múlik, hiába megy WC-re. Fájdalmas, égető vizelés. Kis mennyiségű, akár cseppenként ürülő, gennyes, véres, zavaros vizelet.

Romlik:

A legkisebb érintésre, éjszaka.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.