Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

NUX MOSCHATA

Kiváltó ok:

gyász, izgalom, mérgelődés, átnedvesedett láb

Javallatok:

izgatottság, elmezavar, szorongás, szénanátha, újszülöttkori köldöksérv, reumás fájdalmak, szorulás, melynél a széklet mechanikus eltávolítása szükséges

Jellemzők:

Figyelmetlen, szórakozott, tompa, zavart, változó kedélyállapot, ellenállhatatlan álmosság. Hajlamos az ájulásra (fájdalom, vér látványa).

Tünetek:

Sápadt arc, árkolt szemek, fáradtság kicsiny terhelésre. Fázékony. Nyálkahártyák szárazsága, úgy érzi, mintha vattával lenne tele a szája, nyelve a szájpadlására tapad, ennek ellenére nem szomjas. Szeme száraz, a tárgyakat túl kicsinek, túl nagynak, túl távolinak látja. Bőre száraz. Szaggató fejfájás, főleg ha túleszi magát. Hányinger, hányás, haspuffadás, hasi görcsök. Változékony menzesz, mind időtartamban, mind mennyiségben. Szívdobogás ájulással.

Javul:

száraz meleg

Romlik:

hideg, nedvesség, időjárás változás, viharos szél, menzesz, terhesség

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.