Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

OPIUM

Kiváltó ok:

Félelem, ijedtség, bánat, alkoholelvonás.

Javallatok:

Depresszió, renyhe életfunkciók, epilepszia, félelem, rémület, ájuldozás.

Jellemzők:

Elmére, érzékszervekre hat; idegek érzéketlensége, fájdalomérzés hiánya; álmosság, tompultság, reakciókészség hiánya; belek petyhüdt bénulása; akaratlan vizeletürítés ijedtségtől; terhesség alatti csuklás.

Tünetek:

Energiahiány, öntudatvesztés, élénk képzelet, ijesztő hallucinációk, téves érzékelés. Bőbeszédűség, vakmerőség, forró izzadtság, kábult alvás. Nem érez szagokat. Torka száraz, könnyen félrenyel. Horkoló, hortyogó egyenetlen légzés; Kemény, fekete bogyós széklet. Nehezen távozó gyomor- és bélgázok (flatus). Reszketeg járás, végtaggyengeség. Görcsök, rángások. A beteg bőre érdes, viszket, fekélyes. Alacsony testhőmérséklet, de a bőre forró, verejtékes (kivéve a lába). Hideg végtagok.

Javul:

Hidegtől; ha kitakarózik; ha folyamatosan járkál.

Romlik:

Érzelmektől, félelemtől, váladékok elnyomásától.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.