Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

PETROLEUM
Kőolaj.

Kiváltó ok:

Utazás, terhesség.

Javallatok:

Krónikus emésztési problémák; bőrelváltozások, ekcéma, berepedezések a bőrön; szempilla kihullása; szemzug berepedése; végbélnyílás berepedése, viszketése; gáttáji herpesz.

Jellemzők:

Elsősorban a bőrre ható szer. Határozatlan beteg; könnyen eltéved, rossz a memóriája; tele van félelemmel.

Tünetek:

Nagyfokú gyengeség, a beteg fél a szabad levegőtől, rázza a hideg. Sápadt. Gennyes, sárgászöld váladékok; mirigyek megnagyobbodnak. Fül mögött felmaródás, kipállás. Fekélyes, berepedezett orrnyílás. Szennyezettnek látszó, kemény, érdes bőr, berepedések, főleg a hajlatokban, szájszegletben, ujjak hegyén. Gyomor és belek hurutossága. Nappal hasmenése van. Az éhségtől émelyeg. Fokhagyma szagú lehelet. Nyelve középen fehér, két szélen sötét. Szédül. Fejfájáskor a halántékát fogja. Hirtelen fellépő vizelési inger; vizeletürítés után még csepeg a vizelet. Viszkető emlőbimbó. Nemi szervek izzadása. Üléskor fájdalmas farokcsont, keresztcsont. Bűzös láb és hónalj izzadtság.

Javul:

Meleg levegőn, ha magas párnán fekszik.

Romlik:

Mozgástól, hideg időjárás esetén; télen; evéstől, bosszúságtól; káposztától; a ruha érintésétől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.